Vilniuje užpultas atlikėjas G. Sidiniauskas ir jo vaikinas D. Crozier: „Policija iš to juokėsi"

Penktadienį Vilniaus autobusų stotyje maždaug 21:50 val. įvyko vaikinų poros užpuolimas. Galimai iš homofobiškų paskatų buvo sumuštas atlikėjas Gražvydas Sidiniauskas ir jo airis vaikinas Darren Crozier. Jiems prireikė medikų pagalbos.

G. Sidiniauskas ir jo vaikinas Darren Crozier buvo užpulti Vilniuje | Jarmo.net koliažas

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jarmo.net šeštadienį susiekus su G. Sidiniausku ir D. Crozier, vaikinai pasakojo, kad vakare grįžo iš Žiežmarių, kai Vilniuje, stotyje netikėtai 3 nepažįstami jaunuoliai prie jų prisikabino ir ėmė tyčiotis. Anot G. Sidiniausko, smurtą ėmė skatinti mergina, buvusi šalia vaikinų. Vienas iš jų dėvėjo kariškio-savanorio aprangą. 

Atlikėjas teigė išgirdęs klausimą, ar jis yra „vaivorykštinis". G. Sidiniauskas mėgino išvengti konflikto, nieko neatsakė ir su vaikinu ėjo į autobusą, tačiau pribėgęs kario uniformą dėvintis vaikinas smogė. Atlikėjas teigė atsidūręs ant žemės, galimai praradęs sąmonę. 

Vaikinų pora | Asmeninio archyvo nuotr.


Atsipeikėjęs, jis pasakojo pamatęs Darreną, kuris buvo nutemptas ir toliau talžomas. G. Sidiniauskas puolė ginti savo vaikino. 

„Bėgau link jo ginti. Staiga gavau antrą smūgį", - prisiminė pašnekovas.

Buvo iškviesta policija, dėl ko visi trys užpuolikai išsilakstė. 

G. Sidiniauskas sakė, kad buvo iškviesti medikai, o štai policija neva iš jų juokėsi išgirdę, jog tai - neapykantos nusikaltimas dėl jų seksualinės orientacijos. „Esu labai nusivylęs tuo, kaip sureagavo atvykę policijos pareigūnai. Iš esmės esu girdėjęs, kad kai įvyksta neapykantos nusikaltimai, jie nedaro nieko, stengiasi tai užglaistyti", - sakė atlikėjas.

Jis pasakojo, kad viso įvykio metu jam buvo sutrenkta galva, prikąstas liežuvis, o štai D. Crozier patyrė rimtesnius sužeidimus - jam smogta į galvą, sužalotas žandikaulis, nubrozdintas veidas ir kelias, ant viso kūno matyti žymės.

Be to, dėl incidento jis kaltina vadinamąjį šeimų maršo judėjimą.

„Aš manau, kad užpuolimą iš dalies galėjo lemti šeimų maršo įtaka, nes juk jie pastoviai sako, kad gėjai lenda prie mūsų vaikų, skelbia LGBTQ+ bendruomenei karą. Šis jau pradėtas, panašu", - portalui jarmo.net sakė jis.

D. Crozier sakė norintis kalbėti apie šį įvykį, kadangi reikia parodyti visuomenei, kokia stipri gali būti neapykanta ir kad ji virsta smurtiniais išpuoliais.

„Aš noriu įspėti visus LGBTQ+ bendruomenės narius būti atsargiais. Ir reikia daryti kažką, kad to daugiau neatsitiktų. Reikia apie tai kalbėti. Aš visiškai pasibaisėjęs policija, nes jie juokėsi iš mūsų", - portalui jarmo.net sakė D. Crozier.

Jarmo.net kreipėsi komentaro į Lietuvos policiją. 

Papildyta 2021/08/07 d. 15:22 val. Policijos departamento Komunikacijos skyrius pateikė tokį atsakymą: „Policija vakar gavo piliečio pranešimą apie muštynes. Atvykus pareigūnams, minėti asmenys buvo neblaivūs ir nesugebėjo paaiškinti įvykio aplinkybių. Pasak įvykio liudininko minėtus vyrus pastūmė moters, buvusios stotelėje, vyras ir šie pargriuvo. Atvykus medikams, medikų pagalbos neprireikė. Jei turės pretenzijų vyrai į policiją teigė kreipsis asmeniškai. Apie pareigūnų netinkamą elgesį įvykio vietoje informacijos neturime. Policija pareiškimo šiuo metu nėra gavusi".



Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni