Tapinas prieš Gražulį: byloje dėl pusnuogio vyro iš politiko priteistus pinigus žurnalistas pervestų LGBTQ+ teisių organizacijai

Vilniaus miesto apylinkės teisme išnagrinėta byla dėl homofobiškomis pažiūromis garsėjančio Seimo nario Petro Gražulio pasisakymų. Politikas, praėjusiais metais įklimpęs į skandalą dėl pusnuogio vyro už jo nugaros per nuotolinį Seimo kultūros komiteto posėdį, pareiškė, jog už nugaros jam buvo ne kas kitas, o žinomas žurnalistas Andrius Tapinas. Laidų vedėjas kreipėsi į teismą dėl tokių tikrovės neatitinkančių teiginių ir prašė priteisti jam 10 tūkst. eurų žalą. Beje, A. Tapinas pareiškė, kad priteistus pinigus paaukotų LGBTQ+ teises ginančiai organizacijai.

Jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos nuotr ir stop kadras)

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Praėjusių metų gruodžio pradžioje, kai Lietuvos žiniasklaida skambėjo nuo intriguojančių antraščių apie homofobišką politiką ir už jo nugaros stovėjusį bei technines kliūtis nuotolinio posėdžio metu padėjusį išspręsti paslaptingą vyriškį, P. Gražulis teigė, kad tai buvo A. Tapinas. Nors istorija nenuskambėjo labai įtikinamai, žinomas žurnalistas, pats pirmasis ir paskelbęs apie vaizdo įrašą iš Seimo kultūros komiteto posėdžio, įsižeidė.

P. Gražulis, žinomas kaip anti-LGBTQ+ judėjimų palaikytojų, stengėsi žiniasklaidai neatsakyti į klausimą, kas sieja jį ir už jo nugaros stovėjusį, kadre vos kelias sekundes užfiksuotą pusnuogį vyrą.

Ekrano nuotr.


Seime prispaustas žurnalistų, P. Gražulis ne kartą ištarė A. Tapino pavardę. Teismo posėdyje, vykusiame gegužės mėnesį, P. Gražulis sakė, kad jis juokavo, jo pasisakymas buvo satyrinis. Be to, politikas aiškino, kad jį buvo mėginama „padaryti homoseksualu". Esą A. Tapinas jį persekioja.

Dar vienas teismo posėdis įvyko liepos 29-ąją.

Jame A. Tapinas teigė, kad esą tos dienos, kai kilo P. Gražulio ir pusnuogio vyro skandalas, jam buvo „labai nemalonios", teko aiškintis tiek užsakovams, tiek žiūrovams. Žurnalistas atkreipė dėmesį, kad greičiausiai politikas norėjo atkeršyti „Laisvės TV" ir jam, taip pat pasinaudodamas situacija reklamavo savo politinius įsitikinimus.

Pranešama, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas sprendimą skelbs rugpjūčio 13-ąją.

Suma, priteista iš P. Gražulio, būtų pervesta į LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą ginančios organizacijos sąskaitą, teigė A. Tapinas.
Naujesnė Senesni