Tokijo olimpinėse žaidynėse kai kuriems sportininkams gresia mirtinas pavojus dėl priklausymo LGBTQ+

Kai kurie „TikTok" ir „Twitter" vartotojai mėgina atskleisti LGBTQ+ bendruomenei priklausančius sportininkus, kurie yra apsistoję Tokijo olimpiniame kaimelyje.

Asociatyvi Brian Matangelo/Unsplash nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Skaičiuojama, kad Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvauja mažiausiai 168 atvirų LGBTQ+ sportininkų.

Nors šiais metais vykstančios vasaros Tokijo olimpinės žaidynės, praėjusiais metais atidėtos dėl pasaulį sukausčiusios COVID-19 pandemijos, yra vienos daugiausiai atvirų LGBTQ+ bendruomenei priklausiančių sportininkų sutraukęs sporto renginys, kai kuriems savo tapatybę slepiantiems LGBTQ+ sportininkams iš šalių, baudžiančių homoseksualumą, gresia pavojus.

Dalis LGBTQ+ pažinčių programėlės „Grindr" vartotojų tyrinėja Tokijo olimpinį kaimelį ir renka informaciją apie „Grindr" vartotojus, kurie gali būti savo tapatybės viešai neatsikleidę sportininkai.

„Insider" duomenimis, mažiausiai 4 „TikTok" vaizdo įrašai ir 10 „Twitter" įrašų atskleidė olimpinių sportininkų pažinčių profilius, kai kurie vartotojai dalijasi momentinėmis ekrano kopijomis tam, kad atskleistų tų sportininkų veidus bei vardus.

Viename įrašų identifikuojamas sportininkas, gyvenantis šalyje, baudžiančioje homoseksualumą mirtimi. Taigi, toks sportininkų persekiojimas sukelia jiems didžiulį pavojų.

Programėlės „Grindr" atstovai „Insider" teigė, kad vartotojai, kurie atskleidė sportininkų profilius viešai, pažeidė programėlės gaires ir taisykles, draudžiančias viešai rodyti, skelbti ar kitaip platinti informaciją apie kitų vartotojų naudojimąsi „Grindr" programėle.

„Gerbdami mūsų vartotojų privatumą ir vertindami šių asmenų prisiimtus sutartinius įsipareigojimus, „Grindr“ reikalauja, kad asmenys pašalintų savo socialinės žiniasklaidos įrašus, kuriuose yra vaizdų iš „Grindr“ platformos", - savo komentare teigė „Grindr" atstovai.

Tuo metu „Twitter" pažadėjo, kad panašūs įrašai bus pašalinti dėl neapykantos prieš LGBTQ+ bendruomenę - priešingu atveju gali būti sprendžiamas klausimas, ar seksualinę sportininkų orientaciją atskleidusiems vartotojams toliau bus leidžiama naudotis „Twitter" paskyra.

Parengta pagal insider.com

Naujesnė Senesni