Dabar neleidžia dainuoti, vėliau uždraus egzistuoti?

Prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptais pasisakymais besilaidančių leidinių, deja, yra visame pasaulyje, ne tik Lietuvoje. Vienas jų - „Yeni Akit". Šis laikraštis ėmėsi kampanijos, nukreiptos prieš romų kilmės atlikėją, žinomą sceniniu slapyvardžiu Azis. Vyras - garsus Bulgarijos LGBTQ+ dainininkas. Turėjęs pasirodyti Turkijos šiaurės vakarų Bursos mieste vykusiame festivalyje, jis ant scenos neužlipo.

instagram.com/azis_online_new/


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Vasilis Trojanovas Boyanovas, kitaip vadinamas Aziu, yra ne tik populiarus bulgarų ir romų kilmės LGBTQ+ atlikėjas, bet ir LGBTQ+ teisių aktyvistas. Jo kūriniai yra populiarūs visame Balkanų regione, taip pat ir Turkijoje, o 2006 metais jis atliko pasirodymą „Eurovizijoje“.

Tačiau leidinys „Yeni Akit" susitelkė ne į muzikinius atlikėjo pasiekimus, o labiau susidomėjo jo seksualine orientacija.

Viename leidinio tekstų atvirai skelbiama, kad neva vyras yra iškrypęs ir ketina atlikti pasirodymą. Šia naujiena taip pat pasidalijo daugybė islamistų, užsipuolusių vietos valdžios institucijas, jog šios leidžia Aziui užlipti ant scenos.

Prasidėjus neapykantos kupinai kompanijai, iš festivalio programos Azio pasirodymas vėliau buvo atšauktas. Rugsėjo 19-ąją kūrinį festivalyje turėjęs atlikti dainininkas ant scenos taip ir nebepasirodė. Jį pakeitė kitas muzikantas Toni Storaro, taip pat žinomas turkų tautybės bulgaras.

Azis nekomentavo festivalio organizatorių sprendimo. Tuo metu „Yeni Akit" ėmėsi džiūgauti ir skaitytojams pareiškė, kad Turkijoje „neteisingas sprendimas" leisti LGBTQ+ teisių aktyvistui koncertuoti buvo atšauktas.

„Yeni Akit" yra žinomas prasta reputacija, užsitarnauja kovojant ne tik prieš LGBTQ+ bendruomenės, bet ir prieš moterų teises.
Naujesnė Senesni