Italijoje sulaikytas kunigas, organizavęs orgijas iš tikinčiųjų aukų

Praėjusį penktadienį Italijos policija sulaikė 40 m. Toskanos regiono Prato parapijos kunigą Frančeską Spanjezį (Francesco Spagnesi) už neteisėtą tikinčiųjų aukų naudojimą: kunigas iš aukų rengė seksualines orgijas ir pirko narkotikus. 


Francesco Spagnesi | Nuotraukos šaltinis: https://www.religiondigital.org/

Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jam skirtas namų areštas už prekybą narkotikais ir nelegalių vakarėlių organizavimą. Dvasininkas narkotines medžiagas – kokainą ir vadinamą „prievartavimo narkotiką“ GBL (gamabutirolaktoną) – įsigydavo Olandijoje, o jo organizuojamose orgijose dalyvaudavo iki 200 asmenų.

Prato vyskupas Džiovanis Nerbinis (Giovanni Nerbini) sakė esąs sukrėstas šių įvykių. Pasak vyskupo pranešimo spaudai, vyskupijai jau kurį laiką buvo žinoma apie „kunigo stiprios fizinės ir psichologinės kančios būseną, tačiau niekas net negalėjo įsivaizduoti, kad jis turi priklausomybės nuo narkotikų problemų“.

Vyskupas pasakojo, kad pastebėjus įtartiną pinigų judėjimą parapijos sąskaitose iš kunigo buvo atimta parašo teisė, o vėliau, rugsėjo pradžioje, kunigas buvo visiškai nušalintas nuo tarnystės.

Naujesnė Senesni