Kopose vaikinų kompaniją užfiksavęs fotografas: tai buvo tarytum „Pride"

Kasdien LGBTQ+ žmonės, išeidami iš namų, turi didžiuotis ir būti tuo, kuo yra, bei nesislėpti. Tai - pasididžiavimo išraiška, įsitikinęs Norvegijoje gyvenantis fotografas Arūnas Gricius. Menininko galvoje gimęs vaizdas šį savaitgalį buvo užfiksuotas šalia Nidos miestelio esančiose kopose. Šiame kadre - atvirų, neslepiančių savęs vaikinų kompanija. 

Arūno Griciaus nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Fotografas A. Gricius šį savaitgalį Lietuvos kurorte, besiribojančiame su Rusijos siena, nusprendė atskleisti grožį, kurį gali sukurti išsilaisvinimas. 

„JIE. Atėjo, tikėjo, nes matė, nes jautė, kad turės galimybę pabūti, kurti kartu, būt savimi, būti savyje atvirai, nebijoti, kalbėti, jausti, tikėti, ilgėtis, jausti bent valandą, tris. Būti.

Happy pride Nida, didžiuojamės!", -savo „Facebook" paskyroje įraše, kuriame paskelbė kadrą, rašė A. Gricius. 

Portalui jarmo.net menininkas sakė, kad fotosesijos metu tarytum atgimė „Pride" nuotaika.

„Mes didžiuojamės tuo, kuo esame. Tam reikia išsilaisvinti iš normų, nebijoti", - dėstė pašnekovas.

Jam fotografija - lyg psichoterapija, kviečianti į laisvę. 

Nuotrauka buvo paskelbta ne tik fotografo, bet ir dizainerio Juozo Statkevičiaus „Instagram" paskyroje. Būtent jo kurtus apatinius dėvėjo fotografijoje matomi modeliai. 

„Fantastiška nuotrauka: gražūs jauni vyrai stovintys lyg eilėraščio stulpelis, kurios viršūnėje smuikas barsto natas! Apatinis trikotažas tarsi ištirpsta, susilieja su kūnais ir smėliu. Modeliai rodos, tik persijuosę liemenį juosta su užrašu JUOZAS STATKEVIČIUS. Tobula fashion ir fotomenininkų simbiozė", - akimirką pakomentavo menininkė, „Instagram" paskyroje pasivadinusi „fotoeilėraštis" slapyvardžiu. 
Naujesnė Senesni