VGTU Inžinerijos licėjaus moksleivis - apie tai, kas vyko skandalingoje pamokoje apie homoseksualumą: „Mokykla klydo"

Praėjusią savaitę kilus skandalui po paviešintos informacijos, jog VGTU Ižinerijos licėjuje psichologijos pamokoje mokiniams galimai buvo dėstoma, jog „dauguma pedofilų yra gėjai“, „gėjai negali būti geri tėvai" „būti gėjumi yra pasirinkimas“, ugdymo įstaigos direktorė Regina Mikalauskienė dievagojosi, kad šios tezės pamokos metu pristatytos kaip mitai, bet jokiu būdu ne kaip faktai. Vis tik jarmo.net kalbintas moksleivis išdėstė kitą poziciją. Anot jo, direktorės kalbos prasilenkia su tikrove. Tuo metu pati ugdymo įstaigos vadovė nuo komentarų susilaikė.

Mokinys | Asociatyvi Maxwell Nelson/Unsplash nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Su jarmo.net bendravęs VGTU Ižinerijus licėjaus mokinys, panoręs išlikti anonimu, bet dalyvavęs skandalingoje pamokoje, teigė, kad po to, kai informacija apie pamokoje išsakytus teiginius pasklido viešai, mokyklos direktorė pasikvietė pasikalbėti tiek mokytojus, tiek mokinius ir paprašė pastarųjų priminti, kas vyko. 

Štai tokia skaidrė buvo pateikta pamokos metu | Momentinė ekrano kopija


„Nebuvo nė vieno žmogaus, kuris paneigtų tai, ir gale to pokalbio, kuris įvyko apie 50 minučių, psichologė peržiūrėjo skaidres ir jose nėra parašyta nei temos, nei šaltinių, nei paminėta, kad tai mitai. Atsiprašė, kad mes ne taip supratome. <...> Tai aš manau, kad mokykla turėtų pripažinti, kad toks dalykas įvyko. Kadangi tyrimas tik vakar prasidėjo, šią savaitę mes to nematysime, bet aš palauksiu. Bet jeigu viskas taip ir liks mokykloje, tuomet labai negerai", - dėstė moksleivis. 

Pasak jo, mokyklos direktorė R. Mikalauskienė paskelbė laišką, kuriame neigiama situacija, joje pateikiamas faktas, esą tezės pristatytos mokiniams kaip mitai, esą nėra teisingas. Moksleivis stebėjosi, kad pareiškimą direktorė išplatino dar net pilnai neišsiaiškinus visos situacijos.

„Mūsų susitikimas iš esmės įrodė tai, ką aš ir keli kiti mokiniai pasakėme, dabar mokykla turi pripažinti, kad klydo", - įsitikinęs vaikinas.

Jarmo.net antradienio popietę susisiekė su ugdymo įstaigos vadove, tiesa, ši apie situacija buvo linkusi nieko nekomentuoti, tad nepavyko paklausti, kodėl mokinių ir jos versija skiriasi.

„Šiandien vakare bus paviešinta dar informacija, tada viską matysite", - pareiškė Regina Mikalauskienė portalui jarmo.net, bet į papildomus klausimus neatsakė.

Jarmo.net primena, kad praėjusią savaitę Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius paskelbė sulaukęs laiško iš mokinio, kuris atsiuntė pamokoje parodytą skaidrę. Joje dėstomi tokie teiginiai: „Gyvūnų pasaulyje nėra homoseksualių santykių", „Gėjų santykiai nesitęsia ilgai", „Dauguma pedofilų yra gėjai" ir t.t. 

Anot politiko, paklausus mokinio, ar skaidrėje išdėstytos tezės pristatytos kaip faktai ar kaip mitai, šis atsakė, jog pedagogė tai pateikė kaip faktus. 

„Su manimi neformaliai susisiekė viena šios mokyklos moksleivė. Jos teigimu, tai nebuvo stereotipų ar išankstinių nuomonių skaidrė, skatinanti moksleivius kritiškai mąstyti apie homoseksualumą. Šie teiginiai galimai buvo dėstomi kaip faktai. Dar daugiau, šie melagingi ir klaidingi teiginiai buvo pristatomi aptariant kitus lytinius sutrikimus, tokius kaip kandualizmas, hipoksifilija ar nekrofilija. Tą patvirtina dar 15 momentinių nuotolinės pamokos turinio nuotraukų", - savo „Facebook" paskyroje teigė T. V. Raskevičius.

Tiesa, VGTU Inžinerijos licėjaus išplatintame pranešime nurodoma, kad Seimo narys paskleidė iškraipytą informaciją. Vis tik mokinių liudijimai - kitokie nei mokyklos direktorės.
Naujesnė Senesni