Iki naujų metų pradžios klaipėdietis vykdys LGBTQ+ matomumo akciją

Lietuvos vakarų regione esantys LGBTQ+ bendruomenės nariai nuo lapkričio 1-osios iki gruodžio 31-osios vykdys LGBTQ+ matomumo akciją, pavadinimu „Mes/Jie". Jos iniciatorius Kirilas Oeno anksčiau yra teigęs, kad šia iniciatyva yra siekiama Prezidentūros lyderystės sprendžiant problemas dėl pažeidžiamų visuomenės grupių teisių. 

Lipduko vizualizacija


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Akcijos metu įvairiuose Lietuvos miestuose ar gyvenvietėse bus iškabinti vaivorykštės spalvų lipdukai, ant kurių baltomis raidėmis skelbiama: „Nausėda, o MES?", „MES ESAME VISUR", „Visi MES skirtingi, visi MES lygūs", „Ačiū už JŪSŲ palaikymą", „MES JUS palaikom", „Ačiū JUMS už partnerystę". 

Skelbiama, kad šie lipdukai dalinami nemokamai, juos bus galima iškabinti ne tik įvairiose vietose, bet ir ant savo asmeninių daiktų

„Iniciatyvos idėja man kilo tuomet, kai pamačiau Gitanos Nausėdos vizito Čikagoje metu vienos Amerikos lietuvės (Eglės Malinauskaitės, - jarmo.net) iškeltą plakatą su užrašu „Nausėda yra homofobas". Man pasirodė keista, kad tokių iniciatyvų niekas nedaro Lietuvoje. Labiau mūsų teises mėginama apginti užsienyje, o mes tuo metu čia, Lietuvoje, bijome", - anksčiau LGBTQ+ naujienų portalui jarmo.net teigė K. Oeno.

Akcijos sumanytojas skelbia, kad lapkričio mėnesį LGBTQ+ bendruomenės nariai tam tikromis dienomis vyks per šiaurinę Lietuvos dalį aplankydami Kretingą, Plungę, Telšius, Šiaulius, Radviliškį, Panevėžį, Rokiškį, Užteną, Kėdainius, o taip pat vyks ir per centrinę bei pietinę šalies dalis ir jų miestus. Akcija neaplenks nei Kauno, nei Vilniaus.

K. Oeno prie akcijos kviečia prisijungti visus, kurie palaiko LGBTQ+ bendruomenę. 

Kiek anksčiau jarmo.net skelbė, kad ruošiantis akcijai viena bendrovė atsisakė spausdinti lipdukus užrašu „Nausėda yra homofobas". Plačiau apie tai skaitykite štai čia: „Spausdykla Klaipėdoje atsisakė išspausdinti vaivorykštės lipduką: pavadino tai propaganda". 
Naujesnė Senesni