Spausdykla Klaipėdoje atsisakė išspausdinti vaivorykštės lipduką: pavadino tai propaganda

Klaipėdoje veikianti spausdinimo paslaugas teikianti bendrovė atsisakė išspausdinti vaivorykštės spalvų lipdukus su užrašu „Nausėda yra homofobas". Paslaugą užsisakiusiam klaipėdiečiui įmonė teigė, kad toks lipdukas yra propagandinis ir įžeidžiantis. 

Lipdukas, kurį atsisakyta spausdinti

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Klaipėdietis Kirilas Oeno prieš kurį laiką paskelbė apie visoje Lietuvoje vyksiančią akciją, kurios metu įvairiose Lietuvos miestuose bus klijuojami lipdukai „Nausėda yra homofobas" taip atkreipiant Gitano Nausėdos priešišką politiką LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu. Akciją buvo ketinama pradėti lapkričio 1-ąją, tačiau dėl keliamų kliūčių ją gali tekti atidėti.

 

Spausdinimo paslaugas teikianti įmonė „Logitema" laiške K. Oeno nurodė gavusi policijos įspėjimų dėl įžeidžiančių ir propagandinių turinio lipdukų, kurių negalima spausdinti.

K. Oeno portalui jarmo.net patvirtino, kad dėl šio atvejo kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą.

Jarmo.net antradienio vakarą kreipėsi Policijos departamento Komunikacijos skyriaus atstovus, tačiau kol kas atsakymo nesulaukė. Pateikus pareigūnų poziciją, publikacija bus papildyta.

Primenama, kad prezidentui Gitanui Nausėda viešint JAV Čikagoje viena iš Amerikos lietuvių Eglė Malinauskaitė iškėlė plakatą, skelbiantį „Nausėda yra homofobas".

Papildyta 2020-10-13 d. 10:48 val. „Logitema" vadybininkė Šarūnė Norvilienė portalui jarmo.net komentaco: „Atsisakėme gaminti tokio turinio lipduką, nes jis yra įžeidžiančio pobūdžio. Neturime nieko prieš LGBTQ ir šios bendruomenės nelaikome propaganda, anaip tol- manome, kad vietos po saule užteks visiems, tačiau neturime nieko prieš ir prieš Lietuvos Respublikos prezidentą. Atleiskite mums, nenorėjome sukelti nepatogumų. Atsakant į Jūsų klausimą- Ar asmenys negali turėti nuomonės, kad G. Nausėda elgiasi homofobiškai? taip, gali, tačiau Jūsų spausdinamas lipdukas nėra nuomonė, ten yra parašytas teiginys"

Papildyta 12 val. 25 min. Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė: „Tokios informacijos, kad policija kažką perspėtų, neturime. Vertinti tokio pobūdžio lipdukus nėra policijos kompetencija".
Naujesnė Senesni