„Kai jau pamatysite dėdę Petrą einantį į kovą (vėl) su „genderizmu", tai turėkite omeny, kad dėdė Petras ir vėl krito nelygioje kovoje prieš pasaulį"



Vilniaus Universitetas paskelbė lyčiai jautrių kalbų gaires.

Petras Gražulis - pagarsėjęs kovotojas prieš LGBTQ+ ir vadinamąjį „genderizmą" | Asociatyvi Seimo kanceliarijos nuotr.

Giedrius Alasevičius

visuomenės veikėjas

Kadangi lietuviški naciai* jau galanda dalgius, tai galvojau ten kažkas rimto, gal bent prigalvojo kokių nors nesąmoningų įvardžių ir lieps į kai kuriuos žmones kreiptis nebe „Tu", o „Jie" ir panašiai. Galvojau turėsiu gero laiko, kad ir pas mus tie kliedesiai ateina. Bus daug smagaus juoko.
 
Bet ne. Labai nusivyliau.
 
Ten tiesiog parašyta, kad vietoj "jis" bus rašoma "ji(s)", kai kalbama apie numanomą asmenį ir nežinoma jo lytis ir neapeliuojama į kalbėtojų lytį. Jei pirmas, sakykime, toks tiesiog skonio reikalas, tai antras jau seniai yra norma tarp žmonių, kurie yra susipažinę su tokiais išradimais kaip elektra.

Iš esmės tiek ten ir tėra.

Nors teisybės dėlei ten parašyta, kad giminės formas renkasi pats žmogus ir bendraujant reikia naudoti tokias, kokias pasirinko tas žmogus, bet nei ten jos išrašytos, nei eina suprasti, kaip tai atrodo praktikoje. Tuo tarpu visi pavydžiai tokie patys binariniai.
 
Tai čia dar aišku gali ne tik dešinės naciai supykti, bet ir kairės naciai, jei tokių Lietuvoje yra.

Tai kai jau pamatysite dėdę Petrą einantį į kovą (vėl) su „genderizmu", tai turėkite omeny, kad dėdė Petras ir vėl krito nelygioje kovoje prieš pasaulį, kuriame mąstyti be rašto, tai kaip daryti vaikus be... Patys suprantat.
 
* - po to, kai mūsų tautiniai propagandonai sugalvojo viešai rašinėti, kad reikia šaudyti migrantus, visokių Propatrijų įvardijimą naciais laikau jau kaip visiškai normalų ir pagrįstą dalyką, nes patys peržengė šitą ribą.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni