Rusijos prokurorai siekia, kad anti-LGBTQ+ grupuotės lyderiai stotų prieš teismą

Rusijos Nižnij Novgorodo miesto prokuratūra pateikė teismui ieškinį, kuriame reikalauja, kad kraštutinių dešiniųjų neapykantos grupuotė „Malės valstija", žinoma dėl priekabiavimo internete, būtų paskelbta ekstremistine organizacija, o jos veikla - uždrausta, praneša Rusijos žiniasklaida.

Rusijos policija | Asociatyvi Kirill Zharkoy/Unsplash


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

2016 metais Vladislavo Pozdnyakovo įkurtas judėjimas yra žinomas dėl priekabiavimo prie moterų, LGBTQ+ asmenų, kitų pažeidžiamų visuomenės grupių.

Remiantis Nižnij Novgorodo apygardos teismo tinklalapyje nurodyta informacija, valdžios institucijos paprašė teismo pripažinti „Malės valstiją" kaip ekstremistinę organizaciją, o jos įkūrėjas V. Pozdnyakovas ir dar du aukšto rango šios organizacijos nariai gali stoti prieš teismą.

Rugpjūčio mėnesį „Malės valstija" paskelbė, kad judėjimo lyderis V. Pozdnyakovas liepė savo rėmėjams sekti įmones, kurios laikomos pernelyg tolerantiškomis.

Bylos duomenimis, vyras nusitaikė į japonų restoraną „Tanuki“, kuris įtraukė vaivorykštės spalvas į reklaminę kampaniją, taip pat kurstė neapykantą dėl prekybos centro „VkusVill“ rinkodaros kampanijos, kurioje dalyvavo lesbiečių pora.

Antradienį savo socialinio tinklo „Telegram“ paskyroje V. Pozdnyakovas pripažino, kad „netrukus vyks teismo procesas dėl „Malės valstybės" pripažinimo ekstremistine bendruomene“, tačiau jis atsisakė pripažinti, kad vis dar vadovauja grupei.

V. Pozdnyakovas taip pat tvirtino, kad „korumpuoti policininkai ir prokurorai“ dirba kartu su „LGBT propagandistais“.

Dar 2018 metais V. Pozdnyakovui buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė už „veiksmus, kuriais siekiama žeminti žmogaus orumą moterų atžvilgiu“. Po metų teistumas buvo panaikintas. Dabar jis gyvena užsienyje, Šiaurės Kipre.
Naujesnė Senesni