V. Čmilytė-Nielsen: Partnerystės įstatymas turėtų būti teikiamas užsitikrinus pakankamą balsų skaičių

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen patikino, kad tikslas, jog tos pačios lyties asmenų Partnerystės įstatymas Seimui bus pateiktas  rudens sesijoje, išlieka. Tiesa, ji teigia, kad įstatymą Seimui reikėtų teikti tik tuo atveju, jeigu valdančioji dauguma užsitikrins pakankamą balsų skaičių. 

Viktorija Čmilytė-Nielsen | Dž.G.Barysaitės/Seimo kanceliarijos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Teikimas yra prasmingas tuo atveju, jeigu būsime užsitikrinę pakankamą balsų skaičių pateikimo stadijoje", - sakė ji.

Trečiadienį, spalio 10-ąją, LRT radijo laidoje „Ryto garsai" politikė tikino: „Mano manymu, jo esmė ar principiniai dalykai neturėtų keistis, jis gali būti koreguojamas dėl vieno ar kito apibrėžimo, tarkime, šiek tiek pagal pastabas, kurios buvo išsakytos, tačiau jis yra prasmingas tiek, kiek paliečia visas šeimas, kurioms jis yra aktualus“.

Paklausta apie susikildžiusią opoziciją ir valdančiųjų krypstančias akis į frakciją „Vardan Lietuvos", kuriai vadovauja Saulius Skvernelis, V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad pritarimo iš opozicijos žmogaus teisių klausimais reikia.

„Natūralu, kad net ir frakcijose išsiskiria nuomonės vertybiniais klausimais ir mano manymu dėl bet kurios žmogaus teisių iniciatyvos mes privalome eiti ir kalbėtis su opozicija", - sakė Seimo vadovė.

Pagal tobulinamą Partnerystės įstatymo projektą, partnerystę galėtų sudaryti tiek tos pačios lyties, tiek skirtingų lyčių poros. 

Jarmo.net primena, kad Partnerystės įstatymo projektą V. Čmilytė-Nielsen teikė praėjusiose Seimo pavasario sesijoje, tačiau pritrūkus balsų jis buvo atmestas ir grąžintas tobulinti.

V. Čmilytė-Nielsen LRT radijuje trečiadienį kalbėjo, kad šiuo metu įstatymą koreguoja partneriai Seime. Pasak jos, dar šį mėnesį bus organizuojamas susitikimas siekiant įvertinti vykstantį procesą. 

„Tuo šiuo metu užsiima partneriai ir artimiausiu metu, šį mėnesį turėsime pasitarimą, susitikimą ir aptarsime, kaip sekasi", - komentavo ji.

Anot politikės, esminių korekcijų Partnerystės įstatymo principinės nuostatos liks nepakitusios, tačiau tam tikros korekcijos yra numatytos. 

Anksčiau Laisvės frakcijos Seime atstovas Tomas V. Raskevičius pranešė: „Siūlysime partnerystę apibrėžti kaip „dviejų asmenų (partnerių) savanorišką susitarimą, įregistruotą teisės aktų nustatyta tvarka, kuriuo partneriai siekia sukurti ar (ir) plėtoti, apsaugoti tarpusavio santykius".
Naujesnė Senesni