Vilniuje vyks Jameso Martino SJ knygos „Statant tiltą“ pristatymas apie LGBTQ+ ir Bažnyčią

„Aštuntoji diena“ išleido Jameso Martino SJ (JAV) knygą „Statant tiltą: Kaip Katalikų Bažnyčia ir LGBT bendruomenė galėtų užmegzti pagarba, užuojauta ir taktu pagrįstus santykius“ (vertė Andrius Navickas), rašoma pranešime spaudai.

 Jameso Martino SJ knygoje aptariama, kaip Bažnyčia ir LGBTQ+ bendruomenė gali užmegzti tarpusavio pagarbos kupinus santykius | Jarmo.net koliažas (Sean Hemmerle/Facebook ir Arūno Griciaus nuotr)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Knygos autorius Jamesas Martinas SJ yra JAV jėzuitų kunigas, rašytojas ir jėzuitų žurnalo „America“ pagrindinis redaktorius, 2017 m. popiežiaus Pranciškaus paskirtas Vatikano sekretoriato patarėju komunikacijai. Lietuvių kalba išleistos jo knygos Tarp dangaus ir džiaugsmo; Jėzus: piligrimystė; Jėzuitų patarimai visiems gyvenimo atvejams; Abatija.

Knyga „Statant tiltą“ išskirtinė, nes čia keliami klausimai, kurie nėra įprasti Katalikų Bažnyčioje Lietuvoje. Jamesas Martinas jau kurį laiką daug dėmesio skiria LGBT asmenims ir jų šeimų nariams. Kaip pats teigia, jis bando statyti dvikryptį tiltą tarp Bažnyčios ir LGBT bendruomenės, kurio svarbiausios atramos būtų pagarba, užuojauta ir taktas. Net ir Amerikoje jėzuitų kunigui tenka susidurti su nemažu pasipriešinimu. Tai tik skatina jį dar uoliau statyti tiltą ten, kur šiandien gilūs nesupratimo ir priešiškumo tarpekliai.

Knyga


Šioje knygoje atrasite Bažnyčios mokymo apie homoseksualius asmenis išdėstymą, tačiau tai nėra dogminės teologijos studija. Veikiau kvietimas dialogui, kuriame svarbu atvirumas klausimams, pagarba ir geranoriškumas. Autorius nebando ginčyti Bažnyčios mokymo – priešingai, jis juo remiasi ir kviečia dar uoliau gilintis į Šventąjį Raštą bei Tradiciją.

Knygoje taip pat atkreipiamas dėmesys, kad šiandien nuo susipriešinimo kenčia ne tik homoseksualūs katalikai, bet ir jų artimieji, tai taip pat skurdina pačią Bažnyčią.

2021 metų birželį popiežius Pranciškus nusiuntė laišką Jamesui Martinui, kuriame išreiškė savo palaikymą LGBT katalikų sielovadai.

„Tai kantri ir reikalinga knyga. Ramus ir pagarbus santykis tarp Bažnyčios ir LGBT tikrai sumažintų skausmo ir netgi pagiežos abiejose pusėse“, – teigia Danutė Gailienė, psichologė.

Knygą galima įsigyti knygynuose ir internetinėse parduotuvėse arba tiesiai iš leidyklos.

Knygos pristatymas įvyks Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje spalio 12 d., antradienį, 18.00 val. Dalyvauja: kunigas Eugenijus Puzynia SJ, „Šiaurės Atėnų“ redaktorė Giedrė Kazlauskaitė, vargonininkė ir visuomenininkė Ausma Sakalauskaitė. Moderatorius: knygos vertėjas filosofas ir politikas Andrius Navickas.

VšĮ „Aštuntoji diena“ informacija
Naujesnė Senesni