Garsus LGBTQ+ teisių palaikytojas Kinijoje švenčia gimtadienį

Kinijos LGBTQ+ bendruomenės palaikytojas, išgarsėjęs visame pasaulyje, spalio 7-ąją mini savo gimimo dieną. 

Lay Zhang | Twitter.com/KevanKenney nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Šių metų kovo 16-ąją Kinijos dainininkas ir šokėjas Zhang Yixing, geriau žinomas kaip Lay Zhang, ir jo kompanija „Chromosome Entertainment“ išpopuliarėjo Kinijos socialiniuose tinkluose, kai vienoje savo paraiškoje vaikinas savo lytį nurodė ne vyro, o „kita", kas reiškia trečiąją lytį.

Tai sulaukė nemažo LGBTQ+ teises palaikančių žmonių Kinijoje džiaugsmą ir įkvėpė viltį, kad šioje Azijos šalyje vyrauja vis labiau tolerantiškesnis požiūris į LGBTQ+ bendruomenę.

„Jis padarė labai gerą darbą parodydamas pagarbą ir toleranciją. Zhangas yra pavyzdys, kaip gerbti visus, svajojančius patekti į pramogų industriją ir viešai skelbti sveikas vertybes be jokio šališkumo", - komentavo vienas Kinijos internautų Sina Weibo.

Guo Xiaofei, dėstytojas, besispecializuojantis gėjų teisių tyrimuose Kinijos politikos mokslų ir teisės universitete, leidiniui „Global Times“ sakė, kad Zhango elgesys apima dvinarės (sistemos, kai pripažįstama tik vyriška ir moteriška lytis)  lyčių sistemos kvestionavimą pabrėžiant, pasaulyje gyvena ir kitų, ne vien vyriškų ar moteriškų, lyčių asmenys.

Be to, Zhangas šiais metais, apsiavęs garsaus pasaulio dizainerio Calvin Klein apatinius, pozavo fotosesijoje išlaisvindamas savo erotiškumą. Vaikinas tapo mados ir kultūros ikona ne tik Pietų Korėjoje bei Kinijoje, bet ir visame pasaulyje. 

Nuotraukos šaltinis: scmp.com

Naujesnė Senesni