LGBTQ+ aktyvistas iš Klaipėdos papuošė miestą vaivorykšte

Klaipėdietis Kirilas Oeno ne vienam pažįstamas kaip drąsus vaikinas, garsiai kalbantis apie LGBTQ+ bendruomenės teises ir laisves. Kartu su bendraminčiais šią vasarą Klaipėdos Atgimimo aikštėje jis surengė akciją, kurioje kvietė klaipėdiečius palaikyti įvairių tapatybių žmones. Dabar LGBTQ+ teisių aktyvistas sugalvojo dar vieną būdą, kaip uostamiestyje padrąsinti „Queer" žmones. 

Kiril Oeno | Asmeninio archyvo nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jeigu žingsniuosite Klaipėdos gatvėmis, atkreipkite dėmesį į stulpus, stendus, sienas. Gali būti, kad ant jų išvysite LGBTQ+ bendruomenę drąsinančių lipdukų. 

„Ačiū už jūsų palaikymą", - skelbia vienas lipdukų, papuoštas vaivorykštės spalvomis. „Mes Jus palaikom", - antrina kitas užrašas.

K. Oeno kartu su draugais šiuos lipdukus platina ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose Lietuvos miestuose. Jis jau lankėsi ir Alytuje, kuriame šį rudenį buvo kilusi diskusija, ar nereikėtų surengti „Pride" eitynių. Taip pat vaikinas nuvyko ir į Šakius, Vilnių.

Jarmo.net nuotr.


Lipdukai LGBTQ+ palaikytojams iš įvairių Lietuvos miestų yra dalijami nemokamai, be to, K. Oeno dovanoja ir mažas vaivorykštės vėliavas. Kaip sako, atsiminimui. 

„Tai gali padėti LGBTQ+ žmonės pasijusti ne vienišiems", - apie šią akciją anksčiau yra sakęs K. Oeno.
Naujesnė Senesni