Raskevičius sako, kad Partnerystės įstatymą planuojama teikti tada, kai bus užtikrinta visiška parama

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius prieš kurį laiką teigė, kad Partnerystės įstatymo projektas pakartotinai bus teikiamas šioje Seimo rudens sesijoje. Dabar politikas skelbia, kad įstatymas į parlamento salę turėtų grįžti tada, kai bus visiškai aišku, jog jį pavyks pateikti. 

Seimo nariai Tomas Vytautas Raskevičius ir Aušrinė Armonaitė | Seimo kanceliarijos/O.Posaškovos nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Mano asmeninė pozicija yra tokia, kad su Partnerystės įstatymo projektu į plenarinių posėdžių salę turime sugrįžti tada, kai turėsime užsitikrinę 100 procentų, kad pateikimo stadija pavyks. Nes jeigu antrą kartą nepavyktų pateikimas, vargu ar šitoje kadencijoje šis klausimas gali būti sprendžiamas. Todėl manau, geriau daryti tai lėčiau, bet užtikrinčiau“, – naujienų agentūra ELTA cituoja T. V. Raskevičių.

Įstatymas iš pradžių turi būti užregistruotas, tuomet yra teikiamas Seimui. Jeigu politikai pritaria šiame etape, apie projektą toliau diskutuojama komitetuose ir tik po to yra sprendžiama, ar jis įsigalios. 

T. V. Raskevičius teigia, kad šiuo metu yra aptarta Partnerystės įstatymo projekto tolesnė eiga, o dabar numatyti susitikimai su atskiromis Seimo frakcijomis, pavieniais politikais. Taip elgiamasi tam, kad pateikimo stadijoje Partnerystės įstatymo projektas sulauktų pakankamos paramos. 

Anot Seimo nario, apie įstatymo įregistravimą bus žinoma iš anksto. 

Jarmo.net primena, kad gegužę Partnerystės įstatymo projektas buvo teikiamas pirmą kartą, tačiau Seimas jau teikimo stadijos metu jį atmetė. 58 Seimo nariai balsavo prieš, 7 - susilaikė, 63 buvo už įstatymo pateikimą.

Naujesnė Senesni