Bažnyčioje diskriminuoti galima: homoseksualaus vaikino į mokymus nepanorusi priimti parapija išsisuko

Vilniaus Kalvarijų parapija skelbia kviečianti į mokymus, kuriuose analizuojama, kaip poroms spręsti kylančias santykių krizes. Po jarmo.net atlikto eksperimento, kai prašymą užsiregistruoti į tokius kursus pateikė homoseksualus vaikinas, paaiškėjo, kad vienalytės poros parapijoje nelaukiamos. Atrodo, kvepia diskriminacija ir lygių galimybių pažeidimu. Tačiau Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos specialistai sako, kad jų rankos - surištos.

Asociatyvi pexels.com nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Gyvenimas poroje" - taip vadinasi mokymai, kuriuose analizuojamos sekso, bendravimo, konfliktų sprendimo temos. Tiek heteroseksualios, tiek homoseksualios poros susiduria su tais pačiais klausimais, tačiau bažnyčia LGBTQ+ asmenų įsileisti nenori. 


Į klausimus parapijos klebonas, telefonu neatskleidęs nei savo vardo, nei pavardės, taip ir neatsakė. 

Tačiau situaciją antradienį pakomentavo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos visuomenės informavimo specialistė Aušrinė Smilgytė. 

Kalvarijų parapijoje homoseksualios poros nėra laukiamos | jarmo.net nuotr.


„Kaip žinia, bažnytinę santuoką Lietuvoje gali sudaryti tik skirtingų lyčių poros, galimai todėl ir yra pasirinkta būtent tokia kursų tikslinė grupė. Pažymime, jog pagal Lygių galimybių įstatymo 3 str. 3 punktą, šio įstatymo nuostatos netaikomos religinėms bendruomenėms ir bendrijoms, jų arba jų narių įsteigtoms organizacijoms, kurių steigimo ar juos atitinkančiuose dokumentuose nustatyta, kad jų etosas remiasi religija ar tikėjimu, teikiant gaminius, prekes ir paslaugas religiniais arba tikėjimo tikslais. Dėl šios priežasties Tarnyba neplanuoja imtis veiksmų", - teigė A. Smilgytė. 

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad Vilniaus kalvarijų parapijoje homoseksualios poros nelaukiamos, sureagavo ir LGBTQ+ bendruomenės teises ginanti Tolerantiško jaunimo organizacija. Pareiškime, išplatintame praėjusią savaitę, asociacija rašo: „Vilniaus Kalvarijų - Šv.Kryžiaus Atradimo bažnyčia, tik norime Jus informuoti, kad poros ir šeimos yra įvairios ir ne vien heteroseksualios. Švęskime įvairovę. Nes tai yra gražu. Meilė yra gražu".
Naujesnė Senesni