Dauguma lenkų palaiko tos pačios lyties asmenų santuokas ir LGBTQ+ šeimas

Nors Lenkija tebėra viena iš šešių Europos Sąjungos valstybių narių, kuriose tos pačios lyties poroms neleidžiama nei tuoktis, nei registruoti civilinės partnerystės, asociacija „Meilė neatskiria" praneša, kad daugiau nei pusė Lenkijos gyventojų linkę pritarti, kad tos pačios lyties asmenų poros turėtų teisę tuoktis ir užtikrinti savo vaikų gerovę, rašo wyborcza.pl

Asociatyvi Diego Sanchez/Unsplash nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Lenkų pritarimas LGBTQ+ šeimoms yra daug didesnis nei atrodo. Mums reikia švietimo, o ne grasinimų", – antradienį pristatydamas atliktos apklausos duomenis teigė „Meilė neatskiria" atstovas Hubertas Sobeckis.

Atlikta apklausa pristatyta ne atsitiktinai. Lenkijos įsitvirtinus kraštutinių dešiniųjų „Teisės ir teisingumo" (PiS) partijos nariams į valdžią, Lenkijos parlamentas nepriėmė nė vieno įstatymo, kuris kaip nors palengvintų LGBTQ+ asmenų teisinę gerovę. 

Šiuo metu įstatymo leidėjai svarsto įstatymo projektą, kuriuo visoje šalyje būtų uždraustos „Pride" eitynės. 

Tačiau, kaip rodo asociacijos „Meilė neatskiria" užsakymu atlikta apklausa, lenkai nebūtinai laikosi dešiniųjų fundamentalistų įsitikinimų. Net 56 proc. apklaustųjų nurodė manantys, kad tos pačios lyties asmenų poros turėtų galimybę tuoktis siekiant užtikrinti vaikų saugumą (pavyzdžiui, išvengiant vaiko atidavimo į valstybės globą, kai miršta vienas iš partnerių ir pan.). 29 proc. apklaustųjų laikosi priešingos pozicijos, o dar 15 proc. neturi nuomonės.

Be kita ko, net 65 proc. sutiko su tuo, kad „biologinis tėvas, auginantis vaiką su tos pačios lyties partneriu" yra tai, kas atitinka šeimos apibrėžimą.

Tačiau Teisingumo ministras Zbigniew Ziobro kartu su buvusiu savo pavaduotoju Michalu Wójciku neseniai pristatė įstatymo projektą, kuriuo būtų uždrausta įsivaikinti tos pačios lyties poroms.

Apklausos metu buvo apklausti 1002 respondentai. Reprezentatyvioje apklausoje darbingo darbingo amžiaus (18-65 m.) vyrai ir moterys.
Naujesnė Senesni