LGL skelbia: 2021–ieji tapo sudėtingų iššūkių ir įkvepiančių laimėjimų metai

Šie metai Nacionalinei LGBT teisių organizacijai LGL buvo sudėtingų iššūkių ir įkvepiančių laimėjimų metai. Jūsų paskatinimo ir paramos dėka LGL įgyvendino daugybę svarbių veiklų siekiant pagerinti LGBT žmogaus teisių situaciją Lietuvoje, rašoma lgl.lt portale.

LGL vadovas Vladimiras Simonko | A. Didžgalvio/LGL nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

LGL šiais metais skelbia įgyvendinę nemažai sėkmingų projektų. „Nepaisant COVID-19 apribojimų, aktyviai teikėme emocinę paramą LGBT vaikams ir jaunuoliams ir raginome nepamiršti jų poreikių. Kartu su emocinės paramos platformos savanoriais rengėme patyčių prevencijos seminarus mokytojams, specialistams, tėvams ir jaunuoliams. Parengėme interaktyvią programėlę vaikams ir jaunuoliams bei vadovą specialistams apie kovą su įvairių formų smurtu prieš LGBT vaikus", – teigiama pranešime.

Be to, 2021 metais LGL organizuojamus IT kursus baigė pirmoji savo ateitį IT srityje kurianti jaunuolių laida. LGL vykdomi IT kursai sulaukė ir „Google“ dėmesio. LGL tapo viena iš 13-os organizacijų, laimėjusių metų pradžioje „Google“ paskelbtą filantropinę iniciatyvą „Google.org Impact Challenge“.

„Aktyviai gynėme LGBT šeimų interesus. Vykdėme matomumo didinimo kampaniją, kurios metu tos pačios lyties partneriai pasakojo apie praktinius iššūkius, su kuriais Lietuvoje susiduria LGBT šeimos. Teisingumo ministerijoje organizavome konferenciją apie šeimų apsaugą ir įvairovę, šia tema diskutavome ir Nacionaliniame žmogaus teisių forume.

Bendradarbiavome su Europos Komisija bei IT kompanijomis pranešant neapykantą prieš LGBT asmenis kurstančius komentarus. Taip pat aktyviai pasisakėme įvairiais LGBT žmogaus teisių klausimais viešojoje erdvėje.

2021 metus taip pat skyrėme pasiruošimui kitų metų birželio 1-5 dieną vyksiančiam „Baltic Pride“ 2022 festivaliui. Esame tikri, kad „Baltic Pride“ 2022 įeis į LGBT žmogaus teisių judėjimo istoriją kaip sėkmingiausias ir ambicingiausias LGBT bendruomenės festivalis nepriklausomoje Lietuvoje", - teigia LGL atstovai.
Naujesnė Senesni