A. Dulkys Seime įsisegė vaivorykštės spalvų ženkliuką

Ketvirtadienį Seimo posėdžių salėje pasirodęs Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atvyko kostiumo atlape segėdamas vaivorykštės spalvų ženkliuką, kuris siejamas su LGBTQ+ bendruomenės palaikymu. 

Arūnas Dulkys įsisegė vaivorykštės spalvų ženkliuką | Stop kadras


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Dalyvaudamas Vyriausybės valandoje Seime A. Dulkys atsakinėjo į parlamentarų užduodamus klausimus apie pandemijos valdymą, priimamus sprendimus Sveikatos apsaugos ministerijoje. Kartu su juo posėdyje taip pat dalyvavo premjerė Ingrida Šimonytė ir kiti Vyriausybės kabineto nariai. 

Jarmo.net primena, kad šį mėnesį A. Dulkys registravo įsakymą, kuriuo iš kraujo donorų anketos būtų pašalintas klausimas vyrams, ar jie turėjo lytinių santykių su kitais vyrais. Ilgą laiką homoseksualūs vyrai negalėjo duoti kraujo, nors žmogaus teisių ekspertai ne kartą tokią tvarką kritikavo ir teigė, kad seksualinė orientacija jokiu būdu negali būti siejama su rizikinga seksualine elgsena. 

Šiuo metu įsakymas yra derinamas ir turėtų būti ministro pasirašytas įsakymas turėtų įsigalioti nuo kitų metų gegužės 1-osios. 

Dar 2015 metais Europos Teisingumo Teismas konstatavo, kad ribojimas dėl seksualinės orientacijos asmenims duoti kraujo yra diskriminacinis. 

Papildyta 2021-12-23 d. 18 val. 39 min. „Vaivorykštės spalvų ženkliuką šią savaitę segi visa ministro komanda, reikšdama solidarumą ir palaikymą LGBT bendruomenei“, – portalas lrytas.lt cituoja SAM atstovų pareiškimą
Naujesnė Senesni