Drabužių parduotuvę atidaręs kaunietis dalį pelno skirs mamoms, kovojančioms už LGBTQ+ vaikus

Neseniai LGBTQ+ spalvomis papuoštų drabužių ir aksesuarų parduotuvę „Happy Chlothes" įkūręs kaunietis Mantas Mackevičius ketina 5 procentus nuo pelno skirti trims organizacijoms, kurios, jo manymu, kuria geresnę Lietuvą. Viena jų - „Mamos už LGBTQ+ vaikus".

Iniciatyvos „Mamos už LGBTQ+ vaikus" narės ir Mantas Mackevičius | „Happy Chlothes" nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Mantas sako jau ir anksčiau ėmęsis panašių iniciatyvų, kai iš savo valdomo verslo dalį pinigų skiria tam, kam labiausiai reikia. Tai - vakarietiško verslo kultūra, įsitikinęs pašnekovas. Taip pat internetinei parduotuvei „Tavomada" vadovaujantis vaikinas mano, kad jaunuoliai jau skiriasi nuo senosios verslininkų kartos.


„Tai jaunatviškas mąstymo kelias", - apie lėšas, skiriamas nuo pelno įvairioms iniciatyvoms, sakė jis.

Vaikinas iš vyresnių aplinkinių teigė ne kartą yra girdėjęs skeptiškų vertinimų, kai užsimindavo apie verslo paramą socialinėms iniciatyvoms. „Bandė kritikuoti, pašiepti, bet tai - šiuolaikiškas ir pažangus verslo modelis. Tokiu būdu galiu paskatinti ne tik pirkti, bet tuo pat metu galime padėti ir kitiems. Visi jaučiamės nuo to geriau. Sukuriamas pozityvių emocijų klimatas", - kalbėjo Mantas.

Jis papasakojo apie tai, kaip ėmėsi pirmosios paramos iniciatyvos.

„Kai pradėjo degti Australijos miškai, internetinėje parduotuvėje „Tavo mada" paskelbiau, jog dalis pinigų, gautų iš pardavimų, nukeliaus katastrofos padarinių mažinimui. Man patiko ši iniciatyva. Suvokiau, kad noriu sukurti prekės ženklą, remiamą tokiu modeliu - perki ir padedi kitiems. Taigi, šiuo metu „Happy Chlothes" skiria 5 procentus pelno Jaunimo linijai, gyvūnų prieglaudai „Lesė" ir mamos, kovojančioms už LGBTQ+ žmonių teises", - dėstė vaikinas.

Nuo lapkričio 22-osios veikianti „Happy Chlothes" internetinė parduotuvė, teigė Mantas, jau sulaukė pirmųjų klientų.

Iniciatyvos „Mamos už LGBTQ+ vaikus" narės ir Mantas Mackevičius | „Happy Chlothes" nuotr.


Tad nieko nelaukęs, vaikinas ėmėsi paramos iniciatyvų. Susipažinęs su organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus" atstovėmis Mantas sužinojo, kad jos įkuria fondą. 

„Šios mamos turi stiprias vertybes - padeda mums visiems. Socialinis atsakingumas yra kertinis jų akmuo. Labai vertinu jų drąsą, nes homofobiškų judėjimų pasipriešinimas yra labai didelis, o jos prieš tai kovoja", - sakė pašnekovas.

Grįždamas prie temos apie verslą, vaikinas aiškino, kad šiuo metu Lietuvoje LGBTQ+ atributikos ar darbužių parduotuvių beveik nėra, tad yra daug erdvės pasireikšti šioje srityje. 

„Tikiuosi, kad Lietuvoje LGBTQ+ verslas tik plėtosis", - vylėsi kaunietis.

Naujesnė Senesni