JAV ambasadorius susitiko su LGBTQ+ organizacijos iš Lietuvos atstovėmis

Pirmadienį JAV ambasadorius Lietuvoje Robert S. Gilchrist susitiko su nevyriausybinės organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus" įkūrėjomis Rasa Račiene ir Lina Plieniūte.

Lina Plieniūtė ir Rasa Račienė susitiko su JAV ambasadoriumi Robert S. Gilchrist | Jarmo.net koliažas (JAV ambasados Lietuvoje, Danne/Pexels ir Pavel Danilyuk/Pexels nuotr.)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Jokiam vaikui niekada neturėtų būti pažemintas orumas dėl to, kas jis yra. Jungtinės Valstijos didžiuojasi galėdamos palaikyti tėvus ir draugus, kurie drąsiai gina visų vaikų teises", - rašoma pirmadienį paskelbtame trumpame JAV ambasados Lietuvoje pranešime.


L. Plieniūtė portalui jarmo.net teigė, kad susitikimą inicijavęs ambasadorius padėkojo už LGBTQ+ teisių gynimą bei pasidalijo idėjomis, kuo ambasada gali būti naudinga ieškant kontaktų su JAV veikiančiomis tėvų įkurtomis nevyriausybinėmis organizacijomis, atstovaujančioms LGBTQ+ vaikų, artimųjų teises. 

„Mamos už LGBTQ+ vaikus" atstovė teigė, kad susitikimas buvo šeimyniškas ir neoficialus. Jo metu JAV ambasadorius R. S. Gilchrist papasakojo apie tai, kaip JAV vyko tos pačios lyties asmenų santykių įteisinimas, kuris taip pat nebuvo lengvas. 

„Kelias buvo ilgas, o įvaikinimo klausimas paliestas tik dar vėliau", - apie ką klostėsi pokalbis, kalbėjo L. Plieniūtė. 

Be to, anot L. Plieniūtės, R. S. Gilchrist džiaugėsi ir tuo, jog nevyriausybinės organizacijos narės susitinka su politikais, nes tai svarbus žingsnis siekiant padėti politikams suprasti LGBTQ+ bendruomenės padėtį ir tuo pačiu paraginti priimti lygiateisiškumą garantuojančius įstatymus.

R. S. Gilchrist ne kartą yra išreiškęs palaikymą LGBTQ+ bendruomenei Lietuvoje. Rugsėjo 4-ąją Kaune jis dalyvavo „Pride" eitynėse.

JAV ambasadorius Lietuvoje ne kartą paragino mūsų šalį užtikrinti visų žmonių lygias teises. 

Šiuo metu JAV tarp tos pačios lyties asmenų yra galima ir santuoka, o Lietuvoje šiais metais Seime nepavyko pateikti net Partnerystės įstatymo projekto. Ar jis bus teikiamas rudens sesijoje, abejojama
Naujesnė Senesni