Ispanijoje - mitingas prieš neapykantą: protestuotojai tarytum negyvėliai prigulė po parlamentarų langais

Prieš šiaurės vakarų Ispanijos regiono Galisijos parlamentą sekmadienį įvyko protesto akcija. Jos metu mitinguotojai inscenizavo nusikaltimo vietą, kurioje kreida buvo pažymėti tariamų negyvėlių siluetai. Taip siekiama atkreipti dėmesį į augantį smurtą ir didėjančią agresiją prieš LGBTQ+ bendruomenės narius.

Mitinguotojai reikalavo pokyčių reaguojant į neapykantos nusikaltimus | Nuotraukos šaltinis: elprogreso.es


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ bendruomenės teises atstovaujančios organizacijos „Avante LGBT+" nariai sekmadienio popietę protestavo prie Galisijos parlamento, nes, kaip tikina, per pastaruosius 2 mėnesius kas savaitę įvykdavo po nusikaltimą iš homofobiškų paskatų, o politikai dėl to ryžtingų sprendimų kažkodėl iki šiol nesiima.

Žmonės kaltino Galisijos autonominio regiono parlamentarus abejingumu. LGBTQ+ teisių aktyvistai tikina, kad agresija tik didėja, ypač po to, kai vasarą Ispanijos La Korunos mieste įvyko kraupi homoseksualaus vaikino, 24-erių metų Samuelio Luizo žmogžudystė. Teigiama, kad auka buvo užpulta dėl seksualinės orientacijos. Be kita ko, vis garsiau skamba žinios apie prieš kelias savaites įvykusį pasikėsinimą į translytę merginą.

„Avante LGBT+" nariai reikalauja, kad Ispanijoje būtų imtasi priemonių, užkardančių neapykantos nusikaltimus. Be kita ko, į įstatymus reikalaujama įtraukti tam tikras papildomas sankcijas asmenims, kurie vyko neapykantos nusikaltimus. 

Parengta pagal elprogreso.es informaciją
Naujesnė Senesni