Saudo Arabija atmetė Jungtinių Tautų rezoliuciją dėl socialinės lyties ir seksualinės orientacijos

Saudo Arabijos valdžia įsitikinusi, kad gamtoje viskas yra vyriška arba moteriška, o jeigu yra kitaip – tai esą prieštarauja šalies istorijai ir kultūrai bei įstatymams. Tiesa, mokslo žiniomis šalies lyderiai vadovautis nelinkę.

Medinos miestas Saudo Arabijoje | Konevi/Pexels nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Saudo Arabija atmetė Jungtinių Tautų (JT) rezoliuciją, kuria pasisakoma už žmogaus teisių užtikrinimą nepaisant seksualinės orientacijos ar socialinės lyties.

„Dievas sukūrė vyrą ir moterį“, – pareiškė JT Saudo Arabijos atstovas Abdallah Al Mouallimi, pabrėžęs ir tai, jog neva rezoliucijoje minimi aspektai „prieštarauja prigimčiai".

Jis dėstė, kad tarptautinė demokratija remiasi „moraliniu pagrindu, kuriuo gerbiamos kitų tautų vertybės ir kultūros", tačiau apie tai, kad demokratija taip pat remiasi ir pagarba žmogaus teisių ir laisvių principams, A. A. Mouallimis neužsiminė.

Be kita ko, jis neprakalbo ir apie tai, kad seksualinė orientacija nėra laikoma sutrikimu ar liga, tad sunku suprasti ir tai, ką jis turėjo galvoje kalbėdamas apie prigimtį. 

Artimieji rytai garsėja kaip regionas, kuriame nėra užtikrinamos LGBTQ+ asmenų teisės. Dar daugiau – pateisinami neapykantos nusikaltimai prieš neheteroseksualios tapatybės asmenis. Šiuose kraštuose karts nuo karto žmonės yra žudomi vien dėl savo lytinės tapatybės ar seksualinės orientacijos prisidengiant tariamomis moralinėmis vertybėmis.

Rugsėjo mėnesį Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybos atstovas Victor Madrigal-Borloz, pareiškė, kad nuolatiniai išpuoliai prieš homoseksualius ir translyčius žmones verčia imtis veiksmų.

Jungtinės Tautos rezoliucijoje šalys raginamos įgyvendinti priemones, kuriomis būtų kovojama prieš LGBTQ+ asmenų socialinę atskirtį. Be kita ko, atkreiptas dėmesys ir į neapykantos kalbos keliamos proeblemas, nusikaltimus prieš žmones, įvykdant juos dėl aukų seksualinės orientacijos ar socialinės lyties.

Naujesnė Senesni