Futbolo fanams už homofobijos apraiškas 5 metus bus draudžiama patekti į rungtynes

Meksikos futbolo fanams, kurie nacionalinės atrankos rungtynių metu stadionuose šūkaus homofobinio pobūdžio ižeidinėjimus, gali būti uždrausta lankytis rungtynėse 5 metus. Apie tai sausio 17 d. informavo Meksikos futbolo federacija (FMF).

Asociatyvi Ganto Vaičiulėno/Pexels.com nuotr.


Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Mes negalime toleruoti diskriminacijos, negalime žaisti tuščiuose stadionuose, mes negalime rizikuoti, kad futbolo valdžia atiminėtų iš mūsų taškus“, – pareiškė federacijos prezidentas Jonas de Luisas (Yon de Luisa).

FIFA sprendimu, 2021 m. Meksikos futbolo rinktinei teko žaisti keletą rungtynių tuščiuose stadionuose dėl homobinių skanduočių, skambėjusių keliose rungtynėse Meksiko Azteque stadione.
 
Nuo šiol bilietus teks rezervuoti elektroniniu būdu, o prieš įeinant į stadioną kartu su bilietu pateikti ir asmens dokumentą. Stadionuose bus daugiau apsaugos darbuotojų, kurie identifikuos ir išvesdins netinkamai besielgiančius asmenis.

„Mūsų tikslas – užkardyti diskriminacinius veiksmus, kad mūsų nacionalinė rinktinė nepatirtų neigiamų pasekmių ir būtų nubausti už tai atsakingi asmenys, o ne didžioji dalis mūsų fanų, kurie neturi nieko bendra su stadionuose skambančiais įžeidinėjimas“, – sakė J. de Luisas.

Parengta pagal komitid.fr
Naujesnė Senesni