Kauno konservatorių vedlė paleido strėles į V. Matijošaitį dėl mėginimo užtildyti LGBTQ+ bendruomenę

Kauno miesto tarybos opozicinės konservatorių frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė teigia, kad Kaune gilėja demokratijos krizė. „Tu ne mūsų meras", – skandavo LGBTQ+ jaunimas praėjusiais metais „Kauno Pride" eitynėse, kurios vyko tik po to, kai žodį tarė teismas. Iki tol Kauno m. savivaldybės valdininkai nesiekė suderinti eitynių maršruto. Duodama interviu portalui lrt.lt E. Gudišauskienė itin kritikavo tokį jų elgesį.

2021-ųjų rugsėjo 4-ąją įvyko „Kauno Pride" eitynės | Pauliaus Ramono nuotr.

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Visvaldo Matijošaičio frakcija „Vieningas Kaunas" – net keturis kartus didesnė nei opozicinė konservatorių frakcija. Paklausta, ar Kauno m. savivaldybė būtų suderinusi eitynių maršrutą, jeigu TS-LKD narių savivaldybės taryboje būtų tiek, kiek šiuo metu yra iš „Vieningo Kauno", E. Gudišauskienė teigė: „Pagrindinis dalykas, kurį reiktų suprasti politikams, yra tai, kad bet kokiu atveju tu turi sudaryti visas įmanomas sąlygas žmonėms reikšti savo nuomonę saugiai, neįžeidžiant kitų. Savivaldybė užtikrina viešąjį saugumą, tai reiškia, kad bendradarbiaujant su policijos pareigūnais reikia imtis visų veiksmų, kurie užtikrintų ir viešąją tvarką, ir visus kitus dalykus, kas ir priklauso.

Bet asmenys, aš manau, turi turėti galimybę pareikšti savo nuomonę. Jeigu kokia nors vieta netinkama, visada gali galvoti ir kalbėti, kur tiktų. Bet prisidangstyti atstumais, juos matuoti ir sakyti, kad miestas tvarkosi... Na gerai, kad jis tvarkosi, visi džiaugiamės, bet tai nėra esminis argumentas, kuris neleistų žmonėms reikšti savo nuomonės. Demokratinėje valstybėje turėtų šitie dalykai būti". 

Konservatoriai Kauno m. tarybos opozicijoje laiką leidžią nuo 2015-ųjų, o po 2019-ąją įvykusių savivaldos rinkimų jų gretos tik praretėjo. Šiuo metu taryboje yra 8 konservatoriai, o štai „Vieningo Kauno" frakciją sudaro 32 nariai ir meras V. Matijošaitis.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni