Naujoji EP pirmininkė pažadėjo paramą LGBTQ+ ir moterų teisėms. Tačiau ji – abortų priešininkė

Europos Parlamente išrinkta naujoji pirmininkė. Ja tapo centro dešiniųjų politikė iš Maltos Roberta Metsola.

Roberta Metsola | Twitter.com/RobertaMetsola nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Europos liaudies partijos atstovė išrinkta jau po pirmojo balsavimo turo. Ji tapo jauniausia Europos parlamento pirmininkė ir tik trečia moterimi, išrinkta į šį postą. 

Naujoji Europos Parlamento pirmininkė teigė: „Tie, kas bando pakenkti demokratijai, teisės viršenybei, žodžio laisvei ir fumandentalioms teisėms, tie, kurie moteris mato kaip taikinius ir neigia LGBTQ+ bendruomenės teises, turi žinoti, kad Europos Parlamentas to niekada nepriims".

Kaip rašo delfi.lt, nors R. Metsola pateikia save kaip progresyvią LGBTQ+ ir moterų teisių gynėją, tačiau dėl savo griežtos pozicijos abortų klausimu yra kritikuojama oponentų.

Maltoje abortai yra uždrausti. Praėjusių metų birželio mėnesį R. Metsola balsavo prieš ataskaitą, kuri paragino ES šalis užtikrinti moterims galimybes saugiai nutraukti nėštumą. R. Metsola tąkart nurodė, kad toks raginimas pažeistų Maltos teisę apsispręsti pačiai.

Papildyta 2022-01-18 d. 19 val. 25 min. Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino naujai išrinktą Europos Parlamento pirmininkę.

„Tikiu, kad sėkmingai bendradarbiausime stiprinant Europos Sąjungą, jos atsparumą ir konkurencingumą, vaidmenį pasaulyje“, – sveikinime rašė šalies vadovas.

Prezidentas R. Metsolai palinkėjo stiprybės, ryžto ir visokeriopos sėkmės einant šias atsakingas pareigas.




Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni