LRT etikos kontrolierė nusprendė – Mildažytė pažeidė etiką

LRT etikos kontrolierė Daina Elena Andrikienė priėmė sprendimą dėl laidos „Svečiuose pas Editą“, kurioje žurnalistė Edita Mildažytė kalbino visuomenininkę Beatą Tiškevič. Atsižvelgiant į pateiktų klausimų turinį, nuspręsta, kad E. Mildažytė pažeidė LRT žurnalistų etikos kodekso nuostatus.

Edita Mildažytė | Laidos stop kadras


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Nuomonę reikšti turi etiškai

LRT generalinės direktorės pavaduotas Gytis Ognauskas teigia, kad LRT taiko aukštus žurnalistikos standartus ir vadovaujasi LRT Etikos kodeksu. Anot jo, kai žurnalistai užduoda jautrius klausimus, tai jie turi daryti neįžeisdami pašnekovo garbės, orumo. Be to, nuomonę LRT žurnalistai turi reikšti etiškai.

„Tačiau reikia pasakyti, kad šioje situacijoje matome ir LRT atsakomybę. Visos netiesioginio eterio laidos yra peržiūrimos, kad atitiktų ne tik etikos, bet ir turinio kokybės reikalavimus, tačiau šįkart LRT mechanizmas nesuveikė, ir tai, kad laida pasiekė eterį, laikome klaida. Su komanda jau aptarėme, kaip ateityje išvengti tokių apmaudžių klaidų“, – teigė G. Oganauskas.

„Pripažįstu, kad šis mano darytas interviu nebuvo stiprus. Apgailestauju, jei pašnekovė jautėsi nesmagiai, tačiau noriu atsakingai pasakyti, kad jokios tyčios ar piktybiškumo iš laidos kūrybinės grupės pašnekovei nebuvo. Kita vertus, laida sukėlė daug prieštaringų nuomonių ir vertinimų, paskatino diskusiją visuomenėje ir žurnalistų bendruomenėje apie privatumo ribas bei labai skirtingus visuomenės požiūrius kai kuriais klausimais. Apie tai savo išvadas pasidariau“, – sakė laidos kūrėja Edita Mildažytė.

Klausimai – apie intymų gyvenimą

Jarmo.net primena, kad sausio pradžioje portale lrt.lt buvo publikuota laida, kurioje E. Mildažytė kalbino B. Tiškevič apie feminizmą. 

Dalis žiūrovų peržiūrėję laidos įrašą liko pasipiktinę, mat kai kuriuos nustebino nepagarbus žurnalistės tonas pašnekovės atžvilgiu. 

E. Mildažytė klausė laidos viešnios, kiek kartu ji per savaitę mylisi, kodėl būdama feministe skutasi kojas ir panašiai. Po laidos pasirodymo B. Tiškevič pareiškė, kad E. Mildažytės klausimai ją gerokai nustebino.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni