Pirmąkart istorijoje: translytė aktorė pelnė „Auksinių gaublių" apdovanojimą

Pirmą kartą istorijoje „Auksinio gaublio" apdovanojimą laimėjo translytė moteris. Geriausia draminio serialo aktore pripažinta Michaela Jae „Mj“ Rodriguez. Įdomu tai, kad 31-erių metų žvaigždė šį apdovanojimą laimėjo praėjus vos kelioms dienoms po gimtadienio.

Instagram.com/mjrodriguez7

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Skandalų purtomų „Auksinių gaublių" apdovanojimo ceremonija rengiama jau 79-ąjį kartą ir, panašu, pateko į istoriją kaip svarbus įvykis LGBTQ+ bendruomenei. Mj Rodriguez seriale „Pose" vaidino slaugę Blancą.

Tiesa, nemažai Holivudo aktorių boikotavo šiais metais rengiamus „Auksinius gaublius“. Nepaisant to, Mj Rodriguez džiaugėsi sėkme ir „Instagram" paskyroje teigė, kad toks pripažinimas yra geriausia gimtadienio dovana.

„Čia tai bent gimtadienio dovana! Ačiū! Tai – durys, kurios atvers duris ir daug daugiau talentingų žmonių. Jie pamatys, kad yra daugiau nei „įmanoma“. <...> Visiems mano LGBTQAI brangučiams – mes čia, durys atviros, siekime aukštumų!“ – socialiniame tinkle džiaugėsi sausio 7 d. 31-ąjį gimtadienį atšventusi aktorė, rašo lrt.lt

Aktorė nusprendė išreikšti palaikymą ir kitoms toje pačioje kategorijoje nominuotoms aktorėms. „Kiekviena iš jūsų esate fenomenali moteris“, – įraše rašė Mj Rodriguez.

Apdovanojimų ceremoniją JAV krečia skandalai. NBC televizija atsisakė transliuoti apdovanojimus dėl to, nes „Los Angeles Time" pranešė, jog nors apdovanojimus skirsto net 87 Holivudo užsienio spaudos asociacijos nariai, tarp jų nėra nė vieno juodaodžio. Kilo pasipiktinimų banga dėl galimo neskaidrumo ir diskriminacinio požiūrio.

Naujesnė Senesni