Prancūzijoje uždraustos konversijos terapijos: Macronas sprendimą sveikina

Prancūzijos parlamentarai priėmė naują įstatymą, pagal kurį kriminalizuojamos vadinamosios konversijos terapijos, kurių metu siekiama pakeisti LGBTQ+ žmonių seksualinę orientaciją ar lytinę tapatybę, praneša BBC.

Asociatyvi Polina Tankilevitch/Pexels.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Pagal šį naująjį įstatymą, LGBTQ+ asmenis žalojančias konversijos terapijas taikantiems asmenims gresia iki 30 tūkst. eurų bauda arba 2 metai kalėjimo.

Prancūzijos Prezidentas Emmanuelis Macronas gyrė šį sprendimą ir savo „Twitter" paskyroje pareiškė: „Buvimas savimi nėra nusikaltimas“.

Šiam įstatymui anksčiau jau buvo pritarta Prancūzijos aukštuosiuose rūmuose – Senate. Jame konversijos terapijos kriminalizavimo pasiūlymas sulaukė 305 balsų už ir 28 balsų prieš – labiausiai draudimui priešinosi konservatyvioji Respublikonų partija.

O tuo metu Nacionalinėje asamblėjoje įstatymui pritarta vienbalsiai.

Įstatymo projektas įsigalios per artimiausias 14 dienų, kai jį pasirašys E. Macronas.

Valdančiosios partijos „En Marche“ narys Laurence'as Vanceunebrockas teigė, kad naujasis įstatymas siunčia „stiprų signalą", kuriuo smerkiami visi, mėginantys įtikinti visuomenę, jog seksualinė orientacija yra liga.

Jungtinių Tautų ekspertai ne kartą pasmerkė konversijos terapijų praktišką. Skelbiama, kad tokių terapijų poveikis yra žalingas, o jų metu taip pat yra skiriamos injekcijos, elektros šokas ir malda.

Prancūzijos lygybės ir įvairovės ministrė Elisabeth Moreno smerkia konversijos terapijas ir teigė, kad toks barbariškas elgesys „dažnai palieka emocinius pėdsakus tai patyrusiems žmonėms".

Panašūs draudimai taip pat priimti ir tokiose šalyse kaip Kanada, Brazilija, Ekvadoras, Malta, Albanija ir Vokietija.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni