A. Navicko žinutė konservatoriams: absurdiška aiškinti, kad homoseksualūs asmenys kelia pavojų šeimoms

Seimo narys, konservatorius Andrius Navickas ne kartą yra išreiškęs paramą LGBTQ+ bendruomenei: balsavo už Partnerystės įstatymą, susirėmė su LGBTQ+ lygias teises neigiančiais oponentais diskusijų laidose. Trečiadienį, sausio 26-ąją, politikas kreipėsi į partijos kolegas ragindamas palaikyti „realias Lietuvos šeimas".

Andrius Navickas | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Laiške TS-LKD nariams Seimo narys paaiškino, kodėl yra šios bendruomenės – konservatorių – narys. Anot jo, dauguma konservatoriams priklausančių žmonių į šią politinę jėgą jungėsi galvodami apie „tarnystę politinėje kariuomenėje, ginančioje Tėvynę ir Laisvę". Čia pat A. NAvickas pabrėžė, kad nebūna tobulų politikų ar politinių bendruomenių. Tačiau politikas teigė besidžiaugiantis, kad priklauso būtent TS-LKD, kadangi, anot jo, partija kovoja teisingą politinę kovą.

A. Navickas paragino partijos kolegas palaikyti ir LGBTQ+ asmenų šeimas.

„Netikiu, kad šiandien mūsų politinėje bendruomenėje yra nors vienas žmogus, kuris niekina šeimą ar mano, kad šeima nėra svarbu. Tai bendrystės ir mokymosi būti laisvu ir atsakingu žmogumi erdvė. Labai svarbu nuosekliai stiprinti šeimas, padedant joms įveikti kasdienius iššūkius. Tačiau absurdiška yra skirstyti šeimas į „geras“ ar „blogas“, aiškinti, kad joms pavojų kelia homoseksualūs asmenys ar prasmingas noras permąstyti lyčių stereotipus", – savo „Facebook" paskyroje rašė politikas.

Seimo narys ragino „stiprinti realias Lietuvos šeimas".

„Privalome būti ta bendruomenė, kuri gali apginti Lietuvą nuo primestos klaidingos priešpriešos, kai šeimos gynėjais pasiskelbia tie, kurie patys (ir ne kartą) yra sugriovę savo šeimas ir kuo patys drumsčiau gyvena, tuo daugiau reikalavimų kelia kitiems. Turime nebijoti pasakyti, kad yra tarnystė Tėvynei ir pseudo-patriotizmas, kurio šaukliu pasiskelbė Karbauskis ir panašūs į jį. Pseudo-patriotizmas minta baimėmis ir jas skleidžia, o gyvybinga Lietuva - tai kūrybos ir tikro solidarumo kelias", – mano A. Navickas.

2021 metų pavasario sesijos metu teikiant Partnerystės įstatymo projektą jam buvo nepritarta. Iš viso prieš balsavo 58 Seimo nariai, 7 susilaikė, o 63 įstatymo pateikimą palaikė. 

Iš jų 33 TS-LKD frakcijos nariai balsavo už, 12 - prieš, 3 - susilaikė, o dar 2 posėdyje nedalyvavo.

Naujesnė Senesni