Rasai Račienei įteiktas laisvės apdovanojimas

Su prezidentu Partnerystės įstatymą ir LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą aptarusiai LGBTQ+ vaiko mamai Rasai Račienei šį savaitgalį įteiktas laisvės apdovanojimas. 

Rasa Račienė | A.Didžgalvio/LGL nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

R. Račienę, stojusią į viešąją erdvę ir drąsiai kalbėjusią, jog ji palaiko savo dukrą, pagerbė Lietuvos liberalaus jaunimo organizacija.

„Lietuvos liberalus jaunimas ką tik įteikė metų laisvės apdovanojimą. Žmogui, kaip jie sakė, labiausiai prisidėjusiam, kad tos laisvės Lietuvoje būtų daugiau.

Esu ir nustebinta, ir įpareigota, ir jaučiuosi gavusi vieną svarbiausių savo gyvenimo apdovanojimų.

Nes jaunimas prabalsavo už mano kandidatūrą", – šeštadienį savo „Facebook" paskyroje rašė R. Račienė. 

Momentinė ekrano nuotr.


Gydytoja dirbanti moteris svarstė, ką reiškia laisvė. „Laisvė man labiausiai siejasi su istorinėmis iškiliomis datomis, kurių liudininke buvau pati. Iki šiol matau kylančią trispalvę posėdžių salėje, ką tik išrinktai Aukščiausiąjai Tarybai paskelbus apie Lietuvos valstybingumo atkūrimą 1990 m. kovo 11 dieną. Laisvė man ir lemtingoji sausio 13 d. su budėjimais prie Aukščiausiosios tarybos rūmų iki tos dienos, kai po darbo būdavo labai aišku, kur važiuoji: pasaugot Laisvės. Net tuo laiku gimusi daina „Laisvė" tapo mūsų namų himnu ir, neleis meluoti mus pažinę, kad nei vienas draugų vakarėlis nesibaigdavo nesudainavus jos.

Todėl šiandien jaučiuosi gavusi ypatingą dovaną ir įsipareigojimą.

Stovėti dabartiniame kelyje už laisvę. Laisvę būti savimi. Laisvę būti išgirstam. Laisvę būti priimtam tokiu, koks esi. Stovėti kartu su jaunimu, nes mes savo laisvę jau greičiausiai ir radom. Ir šiandien turim padėti jauniems žmonėms gauti JŲ laisvę", – įkvepiančiai dėstė R. Račienė. 

Jarmo.net primena, kad praėjusių metų rudenį R. Račienė parašė atvirą laišką Gitanui Nausėdai ir paprašė jo vienyti, o ne skaldyti tautą. Moteris atvirai papasakojo, ką reiškia būti LGBTQ+ vaiko mama ir kiek patyčių pastaruoju metu „Queer" bendruomenė iškenčia. Prezidentas sureagavo ir pasikvietė R. Račienę pokalbiui. Prieš tai prie prezidentūros vyko ne viena akcija, kurioje buvo aptarta LGBTQ+ teisių tema.



Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni