A. Maldeikienė: „Atstovauju LGBT bendruomenės interesams ne todėl, kad priklausau jų bendruomenei, o todėl, kad esu praktikuojanti katalikė"

Europarlamentarė Aušra Maldeikienė viešu laišku kreipėsi į eurokomisarą Virginijų Sinkevičių, prakalbusį apie tautos susiskaldymą. Politikė pabrėžė – mistinės vieningos tautos niekada nebūna. Ji akcentavo ir LGBTQ+ bendruomenės teises, dėl kurios Lietuvos visuomenė taip pat nesutaria vieningai.

A. Maldeikienė | Jarmo.net koliažas (stop kadras ir unsplash.com nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Europos Komisijos (EK) narys V. Sinkevičius Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavime kalbėjo, kad tauta turėtų susivienyti, nes tik taip esą Lietuva laimėdavo svarbiausias pergales. Anot V. Sinkevičiaus, dabar Lietuvoje trūksta pakantumo vienas kitam, o lietuviai nėra vieningi.

Tokia V. Sinkevičiaus kalba sulaukė A. Maldeikienės kritikos. Anot jos, taip teigti – populistiška. „Kalba kupina patoso, menkai pagrįstų istorinių interpretacijų, pažadų apie tobulą ateitį, į kurią pateksime nieko iš esmės nepaaukoję visi kartu ir susivieniję“, – laiške teigė europarlamentarė ir pabrėžė, kad klausimas, kas susivienys ir dėl ko tai bus padaryta, tarytum pakimba ore.

A. Maldeikienės „Facebook" nuotr.

Ji teigė, kad tam tikrose situacijose pasiekti vienybės visus atstovaujant – neįmanoma. „Netikiu, kad įmanoma vienu metu atstovauti ir mušamai moteriai, ir jos smurtaujančiam partneriui. Nemanau, kad galiu atstovauti tiems, kurie neigia Holokaustą. Netikiu, kad vienu metu galiu ginti socialinių įmonių savininkų interesus ir sakyti, jog man rūpi neįgalieji, kuriuos veikianti sistema įkalina itin siaurų pasirinkimų lauke", – įsitikinusi A. Maldeikienė.

Politikė taip pat prakalbo ir apie LGBTQ+ bendruomenę. „Esu nuolat viešai vadinama p***** motina, prakišusi savo sūnelį į Seimą, nors nė vienas tų teiginių neturi jokio objektyvaus turinio. Atstovauju LGBT bendruomenės interesams ne todėl, kad priklausau jų bendruomenei, o todėl, kad esu praktikuojanti katalikė ir kartu su didele dalimi Romos katalikų bendruomenės manau, jog visi turime teisę į pagarbą ir meilę", – dėstė ji.

Laiške A. Maldeikienė taip pat pabrėžė: Aš deklaruoju vertybes, kurios man brangios, ir žmones, kuriems atstovauju. Jūs gi teigiate, kad mano pozicija yra nukreipta prieš tautą, mat balsus renku prisidengdama „tuščiais plepalais apie žmonių atstovavimą“.

Virginijus Sinkevičius | EP nuotr.

Dar 2019 metais Seime tik pristatant V. Sinkevičiaus kandidatūrą į EK, politikas atsakė, ką galvojantis ir apie LGBTQ+ asmenų teises bei jų atstovavimą.

„Mes gyvename XXI amžiuje ir Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, ir kiti teisės aktai, užtikrinantys žmogaus teises, galioja jau seniai. Nepaisant to, mes vis dar matome homofobijos ir diskriminavimo apraiškų LGBT žmonių atžvilgiu ir turime ieškoti sprendimų, kaip juos sumažinti. Žmogaus teisės galioja visiems vienodai“, – tąkart sakė V. Sinkevičius.

Tiesa, minėtų sprendimų V. Sinkevičius taip ir nepasiūlė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni