G.Ivanauskas eurovizinę Lolitos Zero dainą skiria šviesaus atminimo mamai: „Ji buvo mano ramstis“

Gytis Ivanauskas scenoje dažnai stebina, o jo kuriamas Lolitos personažas šokiruoja. Tačiau raguota būtybė – tik kaukė, už jos slepiasi jautraus menininko Gyčio Ivanausko jausmai. Prieš kelerius metus, dieną prieš 40–ąjį Gyčio gimtadienį, mirė jo pati geriausia draugė, artimiausias žmogus, mama. Mamai Gyčio personažas Lolita Zero visuomet patiko. Todėl daina „Not your mother“ skirta būtent jai, rašoma pranešime spaudai.

Lolitos Zero pasirodymas | Soho nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Beje, esu pagalvojęs, jeigu ji dar būtų gyva, kaip sureaguotų. Tam tikra prasme, šis numeris bus ir jai, – sako Gytis Ivanauskas. – Mama visų pirma buvo mano pati geriausia draugė ir mano visų geriausių draugų geriausia draugė. Aš į sceną lipdavau tiktai dėl jos. Ji matė visus mano spektaklius. Ir Lolitą matė, mes kartu žiūrėdavome televizijos įrašus, kartu žvengdavom, kikendavom. Mama buvo mano moralinis ramstis”, – jautriai LNK laidoje KK2 kalbės aktorius Gytis Ivanauskas.

Gyčiui su mamos netektimi buvo labai sunku susitaikyti, širdgėla ir ilgesys niekaip nepaleido.

„Po to įvykio aš ilgą laiką nelipau į sceną. Atrodo, jau praėjo porą mėnesių, o aš vis dar negaliu. Tuo metu nebuvau tikras iki galo, kad, vaidinant spektakly, manęs neužplūs kažkokios emocijos ir aš neatsistosiu ir neišeisiu iš scenos. Tai žiūrovas juk dėl to nekaltas“.

Žmonės, beje, ne visada atskiria Gytį nuo Lolitos. Jie galvoja, kad kažkada Gytis virto Lolita Zero ir į Gytį neatvirto. Pirmą kartą Lolita Zero pasirodė 2016 metais Emilio Vėlyvio filme Zero III. Vėliau ji dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje. O šiemet Lolita grįžo pasikeitusi.

„Man atrodo, šitas pasirodymas yra provokatyvus, naujas, jis yra iš ateities, iš kosmoso, ir mes didžiojoje „Eurovizijoje“ su šiuo numeriu tikrai neliktume nepastebėti. Taip dabar atsirado Lolita Zero naujoje formoje, nes tai, kas buvo prieš 5 metus, tai buvo tokia moteriškaitė“, – šypsosi Gytis.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni