Už grotų pasiųstas sukčius prisidengė vaikais. Ar tokios yra jo tradicinės šeimos vertybės?

Ketvirtadienį išvydome Antano Kandroto-Celofano aferų bylos atomazgą – vyras buvo išgabentas į įkalinimo įstaigą atlikti 1 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmės. Praėjusiais metais vaivorykštės spalvų perėją Vilniuje juodais dažais uždažęs vyras, drąsiai tai transliavęs socialiniuose tinkluose ir ne kartą koneveikęs LGBTQ+ bendruomenę, nebebuvo toks drąsus, kai į namus pasibeldė pareigūnai, pasiruošę jam uždėti antrankius. Nusikaltėlis mėgino dengtis vaikais. 

A. Kandrotas mėgino prisidengti vaikais | Jarmo.net koliažas

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šia situacija mėgina pasinaudoti prokremliška žiniasklaida.

„Lietuvoje žinomas opozicionierius Antanas Kandrotas penkiamečių vaikų akivaizdoje buvo surakintas antrankiais ir vienmarškinis nutemptas į kalėjimą", – skelbia „Sputink Lietuva". 

Momentinė ekrano kopija


Rūpėjo socialiniai tinklai, o ne šeima

Kai kuriems sulaikymo vaizdo įrašą stebėjusiems internautams susidarė įspūdis, kad A. Kandroto-Celofano balso tonas, kūno kalba išduoda jaučiamą baimę. Tiesa, praėjusiais metais ragindamas sušaudyti Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių, sukčiaus gerbėjų kritikuotą dėl homoseksualumo, jis baimės nejautė. 

Tradicinės šeimos vertybių puoselėtoju įvardijamas nusikaltėlis savo sulaikymą transliavo tiesiogiai socialiniuose tinkluose. Sekėjams jis aiškino, kad dar nori pabūti su vaikais ir tam esą išnaudos kiekvieną akimirką. Tiesa, už finansines aferas nuteistam sukčiui labiau rūpėjo jo socialinių tinklų paskyrų populiarumas, o ne vaikai: jis ir toliau laiką leido prie telefono ekrano kalbėdamas su sekėjais kol pareigūnai mėgino patekti į namus. 

Galiausiai sulaikyti A. Kandroto-Celofano atvykę policininkai įžengė per balkoną. Tuo metu vyras šaukė, kad nori pavalgyti, pabūti su šeima, susikrauti daiktus. Laiko tam anksčiau dar būdamas laisvėje ir jau žinodamas, kad netrukus teks atlikti bausmę, nes įsiteisėjo nuosprendis, jis nesurado. Pareigūnų kantrybė išseko – jie sukčiui uždėjo antrankius ir nedelsiant išsivedė iš namų.

Mėgino dengtis vaikais

Ką darė A. Kandrotas-Celofanas paskutinėmis akimirkomis būdamas namuose? Pareigūnams patekus į namus, vyras įlėkė į kambarį, kuriame laiką leido jo žmona ir mažiausiai vienas mažametis jo sūnus. Nusikaltėlis pareigūnams aiškino, kad jo sulaikyti vaikų akivaizdoje esą negalima. Pareigūnai vyrą paragino nesidengti vaikais. 

Prieš tai A. Kandrotas-Celofanas filmavo savo vaikus namuose, mėgino save pateikti kaip mylintį tėvą.

Ko gero, kaip ir pridera save gerbiančioje tradicinėje šeimoje, kurioje vyrauja lyčių rolės ir vaidmenys, daiktus, praverčiančius kalėjime, nusikaltėliui į lagaminą krovėsi ne jis pats, o jo žmona. 


A. Kandrotas (trečias iš kairės) juodais dažais užpurškė vaivorykštės spalvų perėją | Stop kadras


Aferistas prašo išmaldos

Po žinios apie atmestą A. Kandroto apeliacinį skundą, socialiniuose tinkluose pasklido įrašas, kuriame prašoma paremti jo šeimą. 

„Kai jis šiandien dalijasi savo vaikų nuotrauka ir prašo paremti, tai nėra žmogus, kurį ištiko bėda netikėtai. Tai yra žmogus, kuris savo šeimą įtraukė į nusikaltimus ir juos kartojo ne vieną kartą. Tada jis apie vaikus savo negalvojo. Kaip ir apie nuo jo nukentėjusius asmenis ir jų šeimas", – savo nuomonę apie šią situaciją „Facebook" paskyroje išdėstė buvęs Sauliaus Skvernelio, ėjusio premjero pareigas, patarėjas Skirmantas Malinauskas. 

Nors A. Kandroto-Celofano įkalinimą prokremliška žiniasklaida bando pateikti kaip mėginimą susidoroti su šiuo veikėju dėl jo protestų prieš Vyriausybę ir Seimą, tiesa kiek kitokia.

Kaip skelbia delfi.lt, 41 metų Kauno rajono gyventojas A. Kandrotas–Celofanas dar 2021 vasarį Kauno apygardos teisme buvo pripažinti kaltu dėl 2017 metais vykdytų finansinių nusikaltimų. Kartu su savo bendru Pauliu Boreika jis buvo nuteistas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei turto iššvaistymo. A. Kandrotas-Celofanas įvardijamas kaip padėjęs įvykdyti šias nusikalstamas veikas. Kaltinamieji pripažinti kaltais pasisavinę daugiau nei 90 tūkst. eurų, taip nuslėpdami 22 tūkst. eurų mokesčių nuo valstybė

Be to, pats P. Boreikia nuteistas 1 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau, anot delfi.lt, realiai teks už grotų praleisti pusmetį, kitą bausmės dalis atidėta metams. P. Boreika išteisintas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, kadangi, teismo vertinimu, jo įmonės veikė fiktyviai ir jokio pelno išvis nesukūrė, todėl nuteisti jį dėl nesumokėto PVM būtų neteisinga.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni