Latvijoje parengtas civilinės partnerystės įstatymas susidurs su pasipriešinimu Seime

Vasario pradžioje Latvijos Teisingumo ministerija paskelbė parengusi Civilinės partnerystės įstatymą, kuriuo siekiama numatyti, jog valstybė užtikrintų visų šeimų, tarp jų - ir tos pačios lyties porų, teises, pranešė lsm.lv 

Jarmo.net koliažas (pexels.com nuotr.)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Įstatymo projektas parengtas po to, kai 2020 metais Latvijos Konstitucinis Teismas konstatavo, jog tos pačios lyties poros turi teisę į vaiko priežiūros atostogas.

Įstatymo projekte civilinė sąjunga apibrėžiama kaip notaro patvirtinta dviejų pilnamečių fizinių asmenų sutartis, kuria nustatomos arba nutraukiamos asmenų turtinės ir neturtinės teisės bei pareigos.

Įstatymo projektu turėtų būti užtikrinama, kad civilinę partnerystę sudariusios poros pripažįstamos valstybės kaip tokios, kurios  plėtoja tarpusavio santykius įstatymo projekte nustatyta tvarka ir taip įgyja turtinių ir neturtinių teisių apsaugą.

Tiesa, nors įstatymas parengtas, tačiau jį palaiminti turės Latvijos Seimas. Neabejojama, kad bus susiduriama su didžiuliu pasipriešinimu. 

„Latvijoje parengtas Partnerystės įstatymo projektas, savo architektūra praktiškai identiškas mūsų siūlomam teisiniam reguliavimui Lietuvoje!

Labai tikiuosi, kad tiek Lietuva, tiek Latvija labai greitai priims Partnerystės įstatymus ir užtikrins visų piliečių lygybę prieš įstatymą", – teigė Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, vienas iš Partnerystės įstatymo projekto rengėjų Lietuvoje.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni