Raskevičiaus kandi žinutė Nausėdai: užuot dalijęs 100 eurų, galėtų palaikyti partnerystę

Įtampa tarp Prezidentūros ir Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko Tomo Vytauto Raskevičiaus ir toliau aštrėja. Gitanui Nausėdai pasiūlius išdalinti labiausiai vargstantiems asmenims 100 eurų dėl pakilusių kainų ir didėjančios infliacijos, laisvietis priminė prezidentui apie būtinybę užtikrinti LGBTQ+ asmenų žmonių lygybę.

Jarmo.net koliažas (Seimo kanceliarijos/O.Posaškovosa ir pexels.com nuotr.)


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Užuot dalinęs (euro ženklas, - jarmo.met) iš malūnsparnio, LRP galėtų pasisakyt UŽ Partnerystės įstatymą. Tai žmonės laimingai gyventų (Lietuvos vėliavos ženklas, - jarmo.net), dirbtų ir uždirbtų! Tikra gerovės valstybė!", – įsitikinęs T. V. Raskevičius.

Momentinė ekrano nuotr.


Jarmo.net primena, kad praėjusiais metais pavasarį Seime nepavyko pateikti Partnerystės įstatymo projekto, tą Seimo narys pažadėjo vėl pamėginti rudenį, bet šio pažado taip ir neišpildė. Prieš tai jis įsivėlė į politines balatijas su Prezidentūra. T. V. Raskevičius vis garsiau kritikuoja homofobiškus G. Nausėdos pasisakymus apie šeimas, tos pačios lyties asmenų teisinį statusą. 

Praėjusių metų vasarą G. Nausėda pareiškė, kad būtų vetavęs Partnerystės įstatymo projektą, jeigu Seimas būtų jį priėmęs. T. V. Raskevičius, vienas iš šio projekto rengėjų, pakvietė G. Nausėdą aptarti koreguojamo Partnerystės įstatymo, jog būtų išvengta veto. Prezidentūra susitikimo nepanoro. 

LGBTQ+ vaiko mamai Rasai Račienei susitikus su G. Nausėda aptarti LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumo temos, po susitikimo nuskambėjo frazė, jog G. Nausėda valgo picas su LGBTQ+ asmenimis. 

Štai taip T. V. Raskevičius pakvietė prezidentą pasikalbėti | Jarmo.net koliažas (Stop kadras ir T. V. Raskevičiaus nuotr.)


Reaguodamas į tai, T. V. Raskevičius surengė vadinamąją „picos akciją" – viešai kreipėsi į G. Nausėdą siūlydamas prie picos susitikti ir pasikalbėti apie tos pačios lyties asmenų partnerystę. T. V. Raskevičius išsiuntė ir picą. Tačiau prezidentūra picos demonstratyviai atsisakė atsiųsdama ją atgal į parlamentą. 

Politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili anksčiau portalui jarmo.net komentavo, kad įtampos tai tikrai nesumažino.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni