P. Beizaras. Bažnyčia stojo ginti neapykantą prieš LGBTQ+ skleidusią Suomijos politikę

Dėl Päivi Räsänen poziciją išsakė Lietuvos krikščioniškų bažnyčių atstovai.

Asociatyvi Daniel Borges/Pexels.com nuotr.


Pijus Beizaras

LGBTQ+ teisių aktyvistas

„Kreipiamės į visus krikščionis ir kviečiame savo maldose palaikyti tuos, kurie persekiojami dėl savo tikėjimo ir įsitikinimų“, – teigiama išplatintame kreipimesi, kurį pasirašė Lietuvos katalikų, stačiatikių, evangelikų liuteronų ir kitų krikščioniškų konfesijų atstovai.

Lietuvos krikščionių bažnyčia tikriausiai turi nuomonę apie viską. Ypač aktualios temos jiems – žmogaus teisės ir politika.
 
Daug kas mėgsta sakyti, kad LGBT+ benruomenė priešina visuomenę. Bet ištiesų dydisis priešintojas čia yra bažnyčia, kurios atstovai ištisai dalyvauja mitinguose prieš LGBT+ bendruomenę, taip atstumia ir tikinčius šios bendruomenės žmones.
 
Bažnyčios atstovai taip pat aktyviai dalyvauja politiniuose procesuose, pavydžiui, įnirtingai kovoja prieš lyčiai neutralią civilinę partnerystę, nors tai su bažnyčia nėra susiję nė per kur. Bet bažnyčios lobistai puikiai atlieka savo darbą.
 
Taip ir šiuo atveju. Vietoje to, kad pasmerktų neapykantą, kurią skleidė Suomijos politikė, bažnyčia stojo jos ginti, taip siųsdama žinutę, kad neapykanta yra kone vertybė, o ne smerktinas dalykas.
 
Šioje situacijoje labiausiai gaila LGBT+ tikinčiųjų.

Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni