ES Vyskupų konferencijų pirmininkas: atėjo laikas „iš esmės peržiūrėti“ katalikų mokymą apie homoseksualumą

Europos Sąjungos vyskupų konferencijų (COMECE) pirmininkas, kardinolas iš Liuksemburgo Jean-Claude Hollerichas ragina „iš esmės peržiūrėti“ katalikų doktriną apie homoseksualumą. Interviu Vokietijos katalikų naujienų agentūrai KNA jis pareiškė manantis, kad dabartinis Bažnyčios mokymas apie homoseksualumą yra neteisingas ir nepagrįstas mokslu.

Asociatyvi Josh Applegate/Unsplash.com nuotr.


Valdas Gabrys, jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Naujajame Testamente homoseksualumas nėra minimas. Minimi tik homoseksualūs aktai, kurie iš dalies buvo pagoniški ritualiniai veiksmai. Tai, žinoma, buvo draudžiama. Manau, atėjo laikas iš esmės peržiūrėti doktriną“, – sakė kardinolas.

Jis taip pat pareiškė paramą atsiskleidimo akciją surengusiems Vokietijos LGBT+ katalikams. „Neteisinga atleisti Bažnyčios darbuotojus dėl to, kad jie yra gėjai“, – sakė J. C. Hollerichas. Anot kardinolo, bažnyčiai svarbu išlikti žmoniškai. Jis pridūrė, kad žino apie homoseksualius kunigus ir pasauliečius Liuksemburgo arkivyskupijoje. 

„Ir jie žino, kad turi namus bažnyčioje. Pas mus niekas nėra atleistas dėl to, kad yra homoseksualus, pas mus niekas dėl to niekada nebuvo atleistas“, – sakė dvasininkas. Pasak jo, tarp Liuksemburgo arkivyskupijos bažnyčios darbuotojų taip pat yra išsiskyrę ir vėl susituokę žmonės. „Negaliu jų išmesti. Jie taptų bedarbiais. Kaip toks dalykas gali būti krikščioniškas?“, – retoriškai klausė J. C. Hollerichas.


Parengta pagal Religion digital ir kt.
Naujesnė Senesni