LGBTQ+ komiksą iliustravusi Kamilė Saukaitė paskelbta Tauragės metų menininke

Komiksus iliustruojanti talentinga kūrėja Kamilė Saukaitė penktadienio vakarą paskelbta Tauragės metų menininke.

Kamilė Saukaitė | Asmeninio archyvo nuotr.


Jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Pristatydamas metų menininko nominaciją, apdovanojimų vedėjas Airidas Jankus kalbėjo, kad tai yra žmogus, kuris savo kūriniais praskaidrina gyvenimą, pasiekimais garsina Tauragę. 

K. Saukaitė buvo nominuota, nes kartu su tauragiške menininke Renata Karveliu nupiešė komiksą apie Tauragę, pavadinimu „Slemas su ragais", taip pat prisidėjo prie pirmojo LGBTQ+ komikso „Rainbow Challenge" kūrimo. Pastarasis komisas išleistas Tolerantiško jaunimo asociacijos iniciatyva.

K. Saukaitė apdovanojimų ceremonijoje dalyvauti negalėjo, tačiau vietoje jos apdovanojimą atsiėmė draugė. 

„Man neapsakomai didelė garbė būti čia ir paimti apdovanojimą už vieną šilčiausių žmonių, kuriuos pažįstu. Kamilė prašė perduoti pačius šilčiausius linkėjimus iš Vilniaus", – tarė ji. 

Apie tai, kad bendradarbiaudama su TJA sukūrė komiksą LGBTQ+ tema,  K. Saukaitė paskelbė praėjusių metų rugpjūčio mėnesį.

„LGBTQ+ per kartų kartas buvo begalo jautri, liūdesį, ir nerimą kelianti tema, tad kartu su Tolerantiško jaunimo asociacija esam pasiruošę griauti mitus ir skatinti pokyčius!", – socialinio tinklo „Facebook" paskyroje rašė kūrėja.

K. Saukaitės nuotr.


K. Saukaitė anksčiau yra pasakojusi, kad piešti komiksus pradėjo kone atsitiktinai, o dabar tai gali tapti jos ateitimi.

„Patį pirmą komiksą nupiešiau prieš 2 metus. Artėjo draugės gimtadienis. Svarsčiau, ką jai padovanoti. Sumaniau nupiešti komiksą. Tai simbolinė rankų darbo dovana nuo manęs jai. Per gimtadienius ir kiti draugai gavo dovanų mano pačios pieštus komiksus, – kalbėjo jaunoji kūrėja", – „Tauragės žinioms" praėjusiais metais kalbėjo K. Saukaitė.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni