Parodykime Putinui, kad nesame fašistai

Sakoma, kad dabar ne laikas įteisint LGBTQ+ lygybę, nors tai būtų puikus įrodymas pasauliui, kad Kremliaus propaganda apie „fašistinę Lietuvą“ yra melaginga.

Laurynas Kasčiūnas | Seimo kanceliarijos nuotr.


Mark Adam Harold

Politikas, visuomenės veikėjas

Ačiū Viktorijai Čmilytei-Nielsen už ryžtą atlikti „namų darbus“ ir įtraukti Partnerystės įstatymo projektą į Seimo darbotvarkę. Tikiuosi, jūsų frakcija šįkart balsuos už.

Tačiau balsavimas gali nepavykti: Laurynas Kasčiūnas – Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas – nesupranta, kad LGBTQ+ lygybės užtikrinimas yra nacionalinio saugumo garantas bei galingiausių NATO sąjungininkų rekomenduojama praktika. 

Bet... Turiu lengvesnę ir paprastesnę idėją, kuriai net nereikia balsavimo Seime. Gal infokare prieš Rusiją mūsų savivaldybės suras jėgų ištrinti nacių kolaborantus iš mūsų gatvių? Turiu omeny, pagaliau pervadinti Škirpos gatvę Kaune, nukabinti Noreikos memorialinę lentą Vilniuje ir nukelti Krikštaponio paminklą Ukmergėje.

Nu bet vėl prieštarautų Nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas, kuris kartu su savo draugu Audroniu Ažubaliu ilgai ir aštriai gina nacių kolaborantus norėdamas populistiškai surinkti reikalingą palaikymą, kad taptų TS-LKD pirmininku ir biški orbanizuotų Lietuvos politiką. Ažubalis šiuo tikslu net dalyvavo mokytojos Astros mitinge ir plojo jos antisemitinei kalbai.

Kol nieko nedarome, twiteris pilnas tų nacių kolaborantų bei jų paminklų nuotraukų kartu su teiginiais, kad Lietuva šlovina nacių kolaborantus. Nes, nu, šlovina. Tai net nėra fake news, tai tiesiog faktas.

Suteikiam potencialiems rėmėjams labai didelę priežastį mūsų nepalaikyti. Suteikiam Putinui labai galingą propagandinį įrankį. Be jokios priežasties.

Tai sakiau prieš 7 metus. Jei ne dabar tinkamiausias laikas parodyt pasauliui, kad nesame fašistai, tai kada?

Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni