Raskevičius skelbia, kad Partnerystės įstatymas bus teikiamas iki liepos mėnesio

Parlamento Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius kol kas neatskleidžia tikslios datos, kada Seime bus teikiamas Partnerystės įstatymo projektas. Tačiau politikas pažymi besilaikysiantis kiek kitokios strategijos prieš antrąkart vyksiantį svarstymą.

T. V. Raskevičius ir A. Armonaitė | Seimo kanceliarijos/Džojos Gundos Barysaitės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Tikslios dar datos neturime, bet tikrai iki liepos mėnesio per Seimo pavasario sesiją teikimas įvyks“, – pirmadienį naujienų agentūrai ELTA komentavo T. V. Raskevičius.

Anot vieno iš Partnerystės įstatymo projekto rengėjo, prieš įstatymui nukeliaujant į Seimo salę, su juo galės susipažinti visuomenė.

„Laikysimės šiek tiek kitokios strategijos negu praėjusiais metais. Tikrai visų pirma paskelbsime projektą viešai susipažinti tiek žurnalistams, tiek politikams. Tai jis taps viešas prieš jį įregistruojant“, – T. V. Raskevičių cituoja ELTA.

Laisvės frakcijos Seime atstovas dėstė, kad po to, kai projektas bus paskelbtas viešai, yra planuojama rinkti Seimo narių parašus ir taip siekti užsitikrinti kuo tvirtesnį palaikymą.

„Tie Seimo nariai, kurie norės prisidėti prie istorinių pokyčių, galutinai pakreipiant valstybę Vakarų kryptimi, tie galės pasirašyti po projektu, kad užtikrintumėme kuo platesnį palaikymą Seime“, – naujienų agentūrai ELTA kalbėjo T. V. Raskevičius.

Jarmo.net primena, kad kovo 22-ąją vykusiame Seimo posėdyje parlamentarai svarstė Lietuvos regionų frakcijos narės Agnės Širinskienės pasiūlymą iš Seimo pavasario sesijos programos išbraukti partnerystės klausimą. Politikė teigė, kad Ukrainoje vykstant Rusijos sukeltam karui nevalia priešinti visuomenės. Tačiau A. Širinskienė Partnerystės įstatymo nepalaikė ir praėjusių metų pavasarį. Seimas A. Širinskienės pasiūlymą atmetė. Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigė, kad Partnerystės įstatymo priėmimas pastūmėtų Lietuvą vakarų, o ne rytų link.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni