Lyčių normas laužantis Harry Styles pristatys naują singlą: paviešinti intriguojantys klipo kadrai

Garsus britų atlikėjas, buvęs grupės „One Direction“ narys Harry Styles paskelbs pirmąjį singlą iš pavasarį pasirodysiančio albumo „Harry‘s House“.

Harry Styles | Instagram nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nors trečiasis žvaigždės solinis albumas bus išleistas gegužės 20-ąją, gerbėjai jau balandžio 1-ąją galės išgirsti pirmąjį šio albumo kūrinį „As It Was“. Apie tai patvirtinęs „Twitter“ paskyroje, H. Styles pasidalijo ir keliomis nuotraukomis, kuriose jis užfiksuotas nugara nusisukęs nuo objektyvo ir dėvintis išskirtinę raudonos spalvos aprangą. Tikėtina, kad tai – kadrai ir šios dainos muzikinio klipo.


Po trečiojo albumo pasirodymo H. Styles planuoja leistis į turą „Love On Tour“ po Europą.

Jarmo.net primena, kad 2020 metais H. Styles pasirodė ant mados žurnalo „Vogue“ viršelio, kuriame jis užfiksuotas dėvintis mėlyno atspalvio suknią. Tai sukėlė įvairių reakcijų viešojoje erdvėje. Prabilta apie vyriškumo normas, lytiškumo standartus. Pats atlikėjas teigė siekiantis laužyti visuomenėje nusistovėjusias tradicijas.

„Kartais einu į parduotuves ir pagaunu save tiesiog žvelgiantį į moteriškus drabužius ir galvojantį, kad kad jie nuostabūs“, – sakė jis „Vogue“.


Mados dėstytoja dr. Alexandra Sherlock tąkart komentavo, kad nors H. Styles nėra pirmasis garsus vyras, pasipuošęs suknele, tačiau dėl ypatingų gerbėjų simpatijų jis išsiskiria.

Nors feministinis judėjimas padėjo moterims atitrūkti nuo siaurų lyčių vaidmenų ir dėl to, pavyzdžiui, kelnių dėvėjimas tapo norma, tačiau, pažymi A. Sherlock, vyrai tokios pačios laisvės, kalbant apie moteriškais laikomus rūbus, neturi.

„Laikui bėgant matome, kad vyrams vis taikomos gana griežtos normos, susijusios su tuo, ką reiškia būti vyru, elgtis kaip vyras, atrodyti kaip vyras. <...> Kai vyrai mato, kad kažkas parodo drąsą ir išeina iš tų dirbtinių ribų bei sąmoningai meta jiems iššūkį, tai gali paskatinti kitus vyrus padaryti tą patį“, – teigė ji.

Harry Styles | Twitter nuotr.


2019 metais pasirodžiusiame „The Guardian“ interviu H. Styles kalbėjo apie tai, ką jam reiškia mada ir ją supančios normos.

„Noriu, kad viskas įgytų tam tikrą prasmę. Ne todėl, kad atrodau kaip homoseksualus ar heteroseksualus, ar biseksualus, o todėl kad tai atrodo šauniai. Aš manau, kad seksualumas yra kažkas, kas yra smagu. Sąžiningai? Negaliu pasakyti, kad daug apie tai galvoju“, – aiškino atlikėjas 

Parengta pagal „The Guardian“abc.net.au ir pinknews.co.uk informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni