Homofobišką išpuolį mokyklos tualete surengęs paauglių būrys įkliuvo JAV teisėsaugai

Jungtinių Valstijų teisėsaugos pareigūnai sulaikė keturis paauglius, kurie įtariami tuo, jog panaudojo chemines medžiagas rengiant išpuolį prieš 15-metį. Surinkti duomenys rodo, kad nusikaltimas įvykdytas iš neapykantos prieš LGBTQ+ bendruomenę – auka pasakojo, kad užpuolikai svaidė homofobiškas replikas.

Asociatyvi Mikhail Nilov/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Loganvilio policijos departamentas paskelbė, kad keturiems jaunuoliams buvo pateikti kaltinimai dėl išpuolių prieš 15-metį bendraklasį. Nusikaltimas įvyko Loganvilio vidurinėje mokykloje, esančioje Džordžijos valstijoje, pranešė „CBS46“. Pareigūnai teigia, kad užpuolikai mokinį įkalino tualete ir apipylė jį skystomis valymo priemonėmis. Tai, anot JAV teisėsaugos, ne pirmas kartas, kai prieš šį jaunuolį įvykdomas toks galimai neapykantos nusikaltimas. Pranešama, kad šiuo metu vykdomas pareigūnų tyrimas apima epizodus, nutikusius tiek kovo 23-ąją, tiek kovo 31-ąją.

Pareigūnai atskleidė, kad išpuoliuose dalyvavo 17-metė, 16-metis, ir dar du 14-mečiai.

Duomenų apie tai, kad prie nusikaltimo prisidėjo kiti paaugliai, kol kas nesurinkta.

Voltono apygardos mokyklos prižiūrėtojas Nathanas Franklinas pranešime, kurį paskelbė „Fox 5 Atlanta“, teigė, kad mokyklos vadovybė buvo informuota apie įvykį.

„Moksleivių saugumas yra svarbiausias prioritetas, o mokyklos atstovai tiria incidentą ir bendradarbiauja su teisėsaugos pareigūnais siekdami užtikrinti, kad teisingumas būtų tinkamai įvykdytas“, – teigė N. Franklinas.

LGBTQ+ teisių organizacijos „Georgia Equality“ vadovas Jeffas Grahamas televizijai „CBS46“ teigė , kad įtarimai, jog nusikaltimas įvykdytas iš homofobiškų paskatų, kelia didelį nerimą.  Jis pabrėžė, kad užpultas mokinys šiuo metu turi būti visiškai apsaugotas.

„Kaltinimai, įvardijami policijos pranešime, kelia didžiulį nerimą, o mes, suaugusieji, turime daryti viską, kad toks elgesys būtų pažabotas“, – sakė J. Grahamas.

Parengta pagal „Pink News“ informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni