Įtariamą Niujorko gėjų baro padegėją į kampą remia įkalčiai

Prieš teismą stojo 24-erių metų Johnas Lhotas, kaltinamas balandžio 3-ąją sukėlęs gaisrą Niujorko Bruklino rajone esančiame LGBTQ+ naktiniame klube „Rash“

Vyriškis užfiksuotas nusikaltimo vietoje | JAV valdžios pareigūnų paskelbti vaizdai


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Bylos duomenimis, vyras ugnį įžiebė po to, kai apipylė vietą benzinu, laikytame jo atsineštame kanistre. Prokurorai atskleidė, kad jaunuolio įvykdytą nusikaltimą užfiksavo ir netoliese buvusios vaizdo kameros. 

Nusikaltimą tyrę pareigūnai surinko duomenų, jog J. Lhotas prieš nusikaltimą vienoje degalinių įsigijo dujų žiebtuvėlį. Tuomet nuvykęs prie LGBTQ+ baro jis įžengė į vidų ir iškart ėmė lieti baro grindis benzinus. Tą akimirką baro darbuotojai ruošėsi baigti naktinę pamainą. Pasak pareigūnų, tuomet J. Lhotas ant grindų numetė uždegtą cigaretę. Bylos duomenimis, degalinėje įsigytą žiebtuvėlį jis panaudojo prisidegdamas minėtą cigaretę. Apsaugos vaizdo kamerų įrašuose matyti, kaip įtariamas padegėjas sprunka iš įvykio vietos, o tuo metu bare kilo sprogimas ir didžiulis gaisras.

Kai kurie darbuotojai vėliau pasakojo, kad pasklidus dūmams kilo panika, buvo sunku rasti išėjimus iš pastato.

Specialiosios tarnybos žaibiškai sureagavo į šį įvykį. Gaisas lokalizuotas maždaug per valandą, tačiau jo metu nukentėjo mažiausiai 2 baro darbuotojai, kurie atsidūrė ligoninėje. Jie iki šiol gydomi dėl patirtų nudegimų ir kitų traumų.

Klube kilusį gaisrą pavyko užgesinti maždaug per valandą | Nuotraukos šaltinis: gothamist.com


Prokurorai, pareiškę įtarimus J. Lhotai, teigė, kad padegėjui gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 7-erių iki 40-ties metų.

J. Lhotas ketvirtadienį, balandžio 14-ąją, pasirodė Bruklino federaliniame apygardos teisme ir nepripažino savo kaltės, pranešė „New York Times“. Teisėjas nusprendė J. Lhotą sulaikyti tol, kol vyks tolesnis tyrimas.

Advokatas Breonas Peace'as teisme surengtame posėdyje teigė, kad J. Lhotas įvykdė tyčinį nusikaltimą prieš LGBTQ+ bendruomenės narius, sunkiai sužeidė 2 LGBTQ+ naktinio klubo darbuotojus ir „sukėlė pavojų visiems aplink buvusiems asmenims, įskaitant pastato nuomininkus“, o taip pat ir pirmuosius į įvykio vietą išskubėjusius gelbėtojus.

LGBTQ+ klubo „Rash“ bendrasavininkas Jake'as Sillenas teigė, kad gaisro metu klubas buvo „visiškai sunaikintas“, o dėl įvykusio padegimo darbuotojai pajuto milžinišką išgąstį.

Parengta pagal „Pink News“ informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni