Lygybės ir įvairovės apdovanojimuose užfiksuotas nesąžiningas elgesys: vienoje kategorijoje sustabdytas balsavimas

Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų 2020–2021 internetinėje balsavimo anketoje, skelbiamoje lrt.lt portale, buvo užfiksuotas galimas nesąžiningas elgesys, penktadienį pranešė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba (LGKT)

Asociatyvi Pavelo Danilo/pexels.com nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip matyti lrt.lt portalo balsavimo platformoje, savo balsų skaitytojai nebegali atiduoti už nominantus į pagarbos žmogui apdovanojimą

„Atsižvelgiant į šią informaciją, nutarta šioje kategorijoje stabdyti internetinį balsavimą ir apie susidariusią situaciją informuoti atrankos komisiją. Komisija priims sprendimą dėl balsavimo rezultatų.

Primename, kad laureatai išrenkami susumavus visuomenės ir atrankos komisijos balsus. Apdovanojimų informacinio partnerio – LRT – portalo, kuriame ir skelbiama internetinė balsavimo anketa, atsakingi asmenys stebės balsuojančių vartotojų srautą ir rezultatus paveikti galinčią galimą nesąžiningą veiklą“, – rašoma LGKT pranešime.

Šioje kategorijoje balsavimas jau sustabdytas | Momentinė ekrano kopija


Pareiškime pažymima, kad apdovanojimų organizatoriai – Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Lietuvos negalios organizacijų forumas, LGL, Moterų Informacijos Centras – „siekia, kad konkursas vyktų skaidriai, todėl jei ir toliau bus užfiksuoti internetinių technologijų pasitelkti nesąžiningi veiksmai, internetinis balsavimas bus sustabdytas ir kitose kategorijose“. 


Kaip jau anksčiau pranešė LGKT, Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai balandžio 26-ąją bus įteikti 8 kategorijose: lyčių lygybės, įveiktos kliūties, LGBT+ lygiateisiškumo, pagarbos žmogui, amžiaus, tautų dialogo, religijų ir įsitikinimų įvairovės, metų proveržio srityse. Nominantų darbai ir projektai šiemet ypač atspindi pastarųjų metų realijas – pandemijos sukeltas problemas, prieglobsčio prašytojų priėmimo iššūkius, nedemokratinių režimų nusikaltimus.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni