Raskevičius dėl Zbignevo Jedinskij kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą

Apie tai, kaip svarbu nuo kažko saugoti vyro ir moters sąjungą, nuolat kalbantis, save krikščionybės gynėju laikantis Seimo nario Česlav Olševski patarėjas Zbignevas Jedinskij sulaukia kaltinimų keliantis grėsmę nacionaliniam saugumui dėl prokremliškų pareiškimų. 

Zbignevas Jedinskij | Seimo kanceliarijos/Dž. G. Barysaitės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius pirmadienį pranešė oficialiai kreipęsis į Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir Vadovybės apsaugos tarnybą (VAT) prašydamas įvertinti, „ar prokremliškais pareiškimais pagarsėjusio buvusio Seimo nario Zbyszek Jedzinski lankymasis Seimo patalpose nekelia grėsmės ir pavojaus Seimo nariams bei valstybės vadovybei. Zbyszek Jedzinski į Seimo patalpas gali patekti, nes yra įdarbintas Seimo nario Česlav Olševski patarėju“.

T. V. Raskevičius teigė, kad Z. Jedinskij esą gali nekontroliuojamai lankytis Seimo patalpose, naudotis vidine Seimo duomenų baze, disponuoti Seimo narių tarnybinių telefonų numeriais ir kita informacija.

T. V. Raskevičiaus kreipimasis


„Negaliu suprasti, kaip putinšką propagandą viešai skleidžiančio asmens lankymasis mūsų valstybės Parlamente yra suderinamas su nacionalinio saugumo ir gynybos interesais“, – dėstė Seimo narys.

T. V. Raskevičius priminė, kad buvęs Seimo narys ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininko pavaduotojas Z. Jedinskij viešai ragino kaimyninę Lenkiją išstoti iš Europos Sąjungos ir NATO bei sudaryti sąjungą su Rusiją.

Pirmadienį Seimo puslapyje nurodytais kontaktais su Z. Jedinskij susisiekti nepavyko – telefonas išjungtas. Tuo metu Seimo narys Č. Olševski į jarmo.net žurnalisto skambutį telefonu neatsiliepė.

Z. Jedinskij viešoje erdvėje kaltinamas ne tik prokremliška politika, bet ir homofobija. Būtent jis 2020 metų parlamento rinkimuose vedė LLRA-KŠS sąrašą. Krikščioniškosios vertybės, tradicinės šeimos vertybės – apie tai nuolat kalbėjo partijos nariai, pasisakę prieš tos pačios lyties asmenų partnerystę ir LGBTQ+ lygiateisiškumą. 

Be kita ko, praėjusioje Seimo kadencijoje politikas siūlė uždrausti abortus ir dėl to sulaukė žmogaus teisių gynėjų kritikos už tai, kad demonstruoja nepagarbą moterų apsisprendimui ir kelia grėsmę moterų teisėms.

Beje, iš Z. Jedinskij lūpų yra išsprūdusių ir itin skambių frazių. „Aš pasisakau už krikščioniškas vertybes ir laikau, kad valdžios kritikuoti negalima. Valdžia, šita Vyriausybė yra dievo skirta bausmė už mūsų nuobaudas“, – 2016 metais iš Seimo tribūnos kalbėjo Z. Jedinskij ir pabrėžė, kad dėl to valdžios kritikuoti yra negalima.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni