Rasa Račienė pretenduota tapti Metų Europiete 2022

Asociacija „Europiečių judėjimas” skelbia pradedantis Metų Europiečių 2022 atranką. Už nominantus dviejose kategorijose gali balsuoti portalo lrt.lt skaitytojai. Metų Europiete 2022 pretenduoja tapti ir LGBTQ+ organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ viena įkūrėjų Rasa Račienė.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Portalas lrt.lt skelbia, kad Metų Europiečiu ar Europiete pretenduoja tapti Virginija Vitkienė ir „Kaunas 2022“ (už priminimą, kad kultūra yra Europos pagrindas), Irma Jokšytė (už nenuilstamą energiją primenant, kad lygybė ir įvairovė turi būti norma, o ne išimtis), Edmundas Jakilaitis ir Nacionalinis savanorių koordinavimo centras „Stiprūs kartu“ (už europietišką solidarumo ir vieningumo dvasią sunkiausiais valstybei momentais), Jonas Ohman (už ilgametį palaikymą Ukrainos tautai, kovojančiai už savo ir mūsų visų laisvę) bei Rasa Račienė ir „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ (už pastangas, jog visi vaikai būtų lygiaverčiai šalies piliečiai).

„Būti šiame nominantų penketuke – labai didelė garbė ir įvertinimas. Vertinant šių dienų aktualijas, manau, kad be konkurencijos šis garbingas metų europiečio titulas turėtų būti suteiktas Jonui Ohmanui, Blue/Yellow vadovui. Ir tuo pačiu labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad kova už žmogaus teises eina šalia tokių asmenybių“, – pirmadienį paskelbė R. Račienė savo „Facebook“ paskyroje.

Portale lrt.lt rašoma, kad „medicinos mokslų daktarė, LGBT vaiko mama, kuri viešai stojo ginti LGBTQ+ vaikų gerovės. Nusprendusi stovėti prie Prezidentūros ir apie save priminti tol, kol šalies vadovas pagaliau pasikalbės apie niekur nedingstančias LGBT+ bendruomenės problemas, ji sulaukė didelio visuomenės palaikymo. Rasos Račienės teigimu, Lietuvoje būtina kurti tokią visuomenę, kurioje visi būtų priimti, gyventų saugiai ir galėtų laimingai realizuoti save, jausdamiesi lygiateisiais piliečiais. Kartu su kitomis mamomis Rasa Račienė 2021 metais įsteigė Lietuvos LGBTQ+ artimųjų judėjimą, pavadinimu „Mamos už LGBTQ+ vaikus”. Šios organizacijos tikslas padėti visuomenei tapti tolerantiškesne, suteikti platformą LGBTQ+ kalbėti apie save bei kviesti mamas, tėvus, senelius ar kitus artimuosius jungtis prie organizacijos taip mažinant visuomenės susiskaldymą“.


Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni