Zabarauskas atsiprašė Raskevičiaus už „peržengtas pagarbios kritikos ribas“

Kino režisierius Romas Zabarauskas pirmadienio vakarą paskelbė viešą atsiprašymą Seimo nariui Tomui Vytautui Raskevičiui dėl esą peržengtų pagarbios kritikos ribų viešais ir privačiais pasisakymais.

T. V. Raskevičius, A. Armonaitė ir V. Mitalas | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anksčiau R. Zabarauskas kritikavo Laisvės partijos atstovus dėl tariamo susitarimo su konservatoriumi Jurgiu Razma neįtraukti Partnerystės įstatymo į Seimo pavasario sesijos darbų programą. Prieš Seime patvirtinant programą, jis paskelbė J. Razmos laiško ekrano kopiją, kurioje matyti, jog politikas patvirtino, kad „šiandien nereikėtų skubėti jo (Partnerystės įstatymo, – jarmo.net) įtraukti į Seimo darbotvarkę“ ir kad „dėl to sutarėme ir su Laisvės frakcijos lyderiu Vytautu Mitalu“. Pastarasis R. Zabarauskui laiške atrašė prašydamas „neužsiminėti dezinformacija ir nekenkti“, o kritiką Laisvės partijai pavadino „durna destrukcija“. Tąkart R. Zabarauskas kritikavo tai, jog Laisvės partija delsia su Partnerystės įstatymo projektu, neatsiprašo neįgyvendindama rinkėjų lūkesčių.

Dar anksčiau R. Zabarauskas stebėjosi, kodėl buvęs LGBTQ+ politikas, dabartinis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T. V. Raskevičius neįgyvendino pažado pakartotinai įregistruoti Partnerystės įstatymo rudens sesijoje, kai praėjusių metų pavasarį projektą parlamentarai atmetė grąžinę jį rengėjams tobulinti.

Tačiau dabar, kai šių metų Seimo pavasario sesijos programoje Partnerystės įstatymas numatytas, kino režisierius retoriką pakeitė. 

„Palaikiau Laisvės partiją, kai daugelis netikėjo, jog ši partija galėtų būti išrinkta. Kritikavau, prašydamas tvirtesnės pozicijos, kai daug kas sakė, jog dabar tam „ne laikas“. Šiandien dar kartą keičiu savo retoriką – kviečiu telktis dėl bendro tikslo. Atėjo laikas Partnerystei. Kiekvienas privalo dėl jos padaryti viską, ką gali“, – savo „Facebook“ paskyroje teigė R. Zabarauskas.

„Todėl šiandien atsiprašiau Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus už savo kartais privačiais ar viešais pasisakymais peržengtas pagarbios kritikos ribas. Ateityje kritikuosiu taip pat nuosekliai, bet pagarbiau, o artimiausiu metu padėsiu kreipti prožektorius į tuos politikus, kurie kol kas abejoja, ar verta balsuoti už bendrapiliečių lygybę“, – įraše pridūrė jis.



Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni