E. Gentvilas: „Matau Seime tam tikrą užslėptą dažnu atveju homofobiją“

Apie 600 tūkst. žmonių Lietuvoje gyvena nesusituokę, tarp jų – ir tos pačios lyties asmenys. Dėl šios priežasties reikia apibrėžti jų santykius, įsitikinęs Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas. Politikas teigia, kad kai kurių Seimo narių nenoras priimti įstatymų, reglamentuojančių LGBTQ+ asmenų šeiminę padėtį, rodo homofobiją.

Eugenijus Gentvilas | O.Posaškovos Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Matau Seime tam tikrą užslėptą dažnu atveju homofobiją. <...> Iš karto baimės akys didelės, pradedama kalbėti vertybinėmis kategorijomis“, – portalui lrt.lt komentuodamas Civilinės sąjungos kritikus kalbėjo E. Gentvilas.

Anot jo, politikai ne visuomet turi klausyti tautos daugumos nuomonės, kadangi ši gali būti prasilenkianti su demokratijos, vakarietiškų vertybių standartais. Pasak E. Gentvilo, paklausius daugumos nuomonės „tokiu atveju reikėtų ir mirties bausmę grąžinti, ir Seimą perpus sumažinti“

„Negalime aklai sekti tautos valios“, – lrt.lt kalbėjo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas ir pabrėžė, kad Lietuva prisiėmė tarptautinių įsipareigojimų.

E. Gentvilo įsitikinimu, politikai turi balsuoti vadovaudamiesi ir savo sąžine, ir prisimindami prieš rinkimus duotus pažadus.

„Jei išgirdę tautos nuomonę kažkokios apklausos būdu gautą, staiga pradeda keisti nuomonę, tai jau populizmas, o ne politika“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Jarmo.net primena, kad šią savaitę valdantieji pristatė partnerystę pakeitusį Civilinės sąjungos įstatymą, kuris yra neutralus lyčiai. Dalis opozicijos žada ir toliau nepalaikyti LGBTQ+ šeimų teisinių santykių sureguliavimo.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni